Gristenhonden hebben nu eenmaal iets tegen homoos

Stommeling Jones als kamerclown
Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Ons wil wel even ontgaan waarom een homo leraar zou willen worden op een godsdienstwaanzinnige school waar ze iets tegen homo's hebben, ongeacht welke naam de desbetreffende school op zijn eigen godsdienstwaanzin geplakt heeft.Nu wij erover nadenken, snappen wij trouwens ook niet waarom iemand leraar zou willen worden of blijven op een school waar ze hem niet of niet langer willen hebben, afgezien dan van het salaris en de lange vakanties, maar dat is een heel ander verhaal.

Nu gaat het over de godsdienstwaanzinnigen die als lid van het neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet Balkenende 666 in Nederland de dienst willen uitmaken en dat helaas ook lijken te doen. Deze godsdienstwaanzinnigen hadden van de Tweede Kamer de opdracht gekregen zogenaamd iets te doen aan het feit dat gristenhondenscholen homosexuele leraren weigeren omdat ze niet van homo's houden. Wij vinden dat gristenhondenscholen niet zouden moeten mogen bestaan, maar als ze dan toch bestaan, snappen wij weer niet waarom ze zich niet zouden mogen gedragen als de gristenhonden die ze nu eenmaal zijn.

Wat wij dan weer wel snappen, is dat het kabinet de opdracht gewoon niet gaat uitvoeren. 'Kwestie homoleraren op de lange baan', maakt de De Telegraaf ervan, en we lezen:

"DEN HAAG - De regering komt niet voor het zomerreces met een oplossing voor de 'enkele feitconstructie' die het bijzondere scholen nu nog mogelijk maakt leraren te ontslaan omdat ze homo zijn. Dat blijkt uit een brief die minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst aan de Kamer heeft geschreven, mede namens onderwijsminister Ronald Plasterk."
Dat verbaast ons voor geen meter, want de drie gristelijke partijen hebben nu eenmaal iets tegen homo's, die hooguit een soort vrolijke bezienswaardigheid mogen zijn, maar dan heb je het ook wel gehad. De ijdeltuit Plasterk (is dat nou officieel een homo, of doet hij alleen maar een beetje alsof?) wil dan nog wel met zo'n homoboot door de grachten varen en gooit er ook nog een paar miljoen euri subsidiegeld tegenaan om de homoemancipatie een beetje te steunen, maar dat is alleen omdat het zijn geld niet is en omdat het toch op moet. Zodra het serieus wordt, haakt hij af, net als de rest. Of die campagne er ooit gekomen is, weten wij trouwens niet en dat boeit ook niet. We lezen verder:
"„Het lijkt me dus een splijtzwam in de coalitie”, aldus parlementariër Jasper van Dijk van de SP. De Kamer wilde de kwestie voor het zomereces opgelost zien, dus hij is onaangenaam verrast door de maandag gearriveerde brief. Voor donderdagmiddag staat er overleg in de Kamer over homo-emancipatie gepland. „Dat moet doorgaan. Als de regering niet regeert, moeten wij het maar doen.”"

"Een splijtzwam in de coalitie". Van welke planeet komt "parlementariër Jasper van Dijk van de SP" in vredesnaam? En wat heeft "parlementariër Jasper van Dijk van de SP" de afgelopen jaren in vredesnaam uitgespookt? Hij heeft in ieder geval niet goed opgelet, want dan had hij geweten dat niets, maar dan ook werkelijk niets "een splijtzwam in de coalitie" is. De gristenhonden van de CU, het CDA en de voormalige PvdA weten namelijk donders goed dat ze tot elkaar veroordeeld zijn en dat ze na de volgende verkiezingen sowieso nooit meer in deze samenstelling terug kunnen komen, indien überhaupt. Wat "parlementariër Jasper van Dijk van de SP" bedoelt met "als de regering niet regeert, moeten wij het maar doen", ontgaat ons ook, aangezien de regeringspartijen gewoon de meerderheid hebben, evenals schijt aan de oppositie, die dan ook niets in te brengen heeft dan lege briefjes. Als "parlementariër Jasper van Dijk van de SP" werkelijk denkt dat er donderdagmiddag iets verandert, is "parlementariër Jasper van Dijk van de SP" een hopeloze optimist.

Plaatje29-06-2009 15.07 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere