Anti-Demmink demonstratie mislukt

De demonstratie tegen Joris Demmink heeft vandaag plaatsgevonden en is volslagen mislukt, voorzichtig uitgedrukt.Voor het voorbijwandelend publiek was nauwelijks te zien dat er een demonstratie aan de gang was en de enkeling die bleef staan om het in ongeschoolde letters vormgegeven spandoek te lezen was voornamelijk verbijsterd.

Plaatje 

Hier en daar vroeg men zich hardop af of zoiets wel mag, een hoge ambtenaar op zo'n manier publiekelijk te kakken proberen te zetten, zonder enige vorm van bewijs. Ook waren wij getuige van een discussie tussen een argeloze voorbijganger en iemand die kennelijk bij de organisatie hoorde en het leuk vond president Obama van de Verenigde Staten aan te duiden als Oboema en tevens op wat hij voor vertrouwelijke toon versleet mede te delen dat Obama homoseksueel zou zijn ("dat mag natuurlijk best, maar toch") en op de een of andere manier ook iets met de "affaire Demmink" te maken zou hebben.

Wij stonden er nogal ver vanaf en precies begrijpen deden wij het niet, maar hijzelf maakte ook een nogal verwarde indruk, dus de kans bestaat dat er niet zoveel te begrijpen viel.

Wij kenden niet veel van de aanwezigen, maar een persoon viel ons, natuurlijk, op en dat was mevrouw Yvonne van Hertum, die de reis naar de Stadhuisbrug wel degelijk had durven maken, ondanks de vele bedreigingen waarmee zij dagelijks te maken heeft. Een heldin van onze tijd, als het ware. Een kostelijk incident deed zich nog voor toen mevrouw van Hertum onze contactpersoon gewaar werd, die wij daar als bliksemafleider hadden geposteerd. Onze contactpersoon zal het er ongetwijfeld in zijn eigen verslag over hebben.

Maar goed, voor wat die demonstratie betreft: er gebeurde vrij weinig. Hoewel het er in eerste instantie op leek dat de anderhalve man en de paardekop die waren komen opdagen zouden worden weggestuurd omdat ze zich niet aan de afspraken hadden gehouden, werden ze later toch gedoogd, vermoedelijk omdat het er maar zo weinig waren en ze niemand in de weg liepen.

[[image:weggestuurd.jpg:Ach agenten, laat die mensen toch met rust: het zijn er maar zo weinig en ze lopen niemand in de weg:center:0]]

Over de geluidsinstallatie werden enige geluidsfragmenten ten gehore gebracht, wat waarschijnlijk ook de bedoeling was, want zo'n geluidsinstallatie zet je daar natuurlijk niet voor niets neer. Jammer was alleen, voor de demonstranten althans, dat er voor het slecht in de materie ingevoerde en totaal niet geïnteresseerde publiek geen touw aan vast te knopen was, als men dat al gewild zou hebben.

Al bij al kunnen wij ons voorstellen dat de enkeling die op basis van het geschreeuw op stopkindersex.com, klokkenluideronline.nl en andere websites speciaal voor deze demonstratie naar Utrecht was gekomen zich lelijk bekocht voelde en het een volgende keer wel uit zijn hoofd zal laten zijn zaterdagmiddag op deze manier naar de Filistijnen te helpen. Het geheel duurde tot 15.00 uur. Men had verrassend lang nodig om op te ruimen, maar om 15.45 uur was dat wel zo'n beetje klaar. Rond die tijd zagen wij hoe onze contactpersoon, die inmiddels een zonnebril en een mal petje droeg, waarvan wij ons afvroegen wat daar de grap van was, op de fiets stapte en in de richting van het station reed, waarna wij zelf rond 16.00 uur het plein verlieten.

Nou ja, gelukkig was het lekker weer, zullen we maar zeggen.04-07-2009 19.00 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere