Wordt Yvonne van Hertum bestolen?

U weet misschien dat Yvonne van Hertum de Stichting Kind en Veiligheid zou gaan oprichten.Die stichting is er nog steeds niet, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen. Desondanks zijn er mensen die betwijfelen of die stichting er ooit komt en op vragen over de stichting wil Yvonne van Hertum het liefst geen antwoord geven, wat natuurlijk haar goed recht is.

Onze losse onderzoeksjournalist heeft van Yvonne van Hertum te verstaan gekregen dat hij haar geen mailtjes meer mag sturen en ook Stopkindersex.com heeft hem onvriendelijk doch dringend laten weten dat men door hem niet meer benaderd wil worden. Daar houdt hij zich natuurlijk aan, want waarom zou je iemand een vraag stellen, als je toch geen antwoord krijgt. Yvonne van Hertum heeft nog wel laten weten dat het geld van de stichting op de Paypalrekening van de toekomstige penningmeester staat. Dat ze de naam van die penningmeester niet wil noemen, is haar goed recht en dat boeit verder niet.

Hoewel? Een van onze medewerkers ontving een mailtje met de volgende tekst:

"Van de redactie van SKS vernam ik dat u zeer geinteresseerd bent in de stichting in oprichting Kind en veiligheid.
Wij zijn u daar erg dankbaar voor, daarom kunnen wij U geheel gratis een welkoms pakket aanbieden.
Deze bevat: een T- shirt, een pen en een sleutelhanger.
Daarvoor willen wij graag uw adres postcode en woonplaats in ons bestand opnemen.
Ook dingt u gratis mee met het maandelijkse postcode spel.
Door het grote aantal donaties zijn wij in staat om €1000,-- toe te kennen aan de postcode, die door onze notaris als winnaar aangewezen wordt.
Dit leek ons een goede geste om alle donateurs en vrienden van de stichting i.o kind en veiligheid te bedanken.

met vriendelijke groet

Mark Hartman"

Volgens het 'van' veld was de afzender ene William S. en het adres van de afzender was het gmail-adres van dutchpredators.org

Een merkwaardig mailtje. Waarom de ons onbekende Mark Hartman zich zou bedienen van een emailadres van de ons even onbekende William S. ontgaat ons, maar wij mailen ook wel eens vanaf de computer van een collega en voor je het weet staat er een verkeerd adres in het afzenderveld.

Veel merkwaardiger is natuurlijk dat de ons onbekende Mark Hartman claimt te kunnen beschikken over het geld van de stichting in oprichting Kind en veiligheid. Dat kan een aantal dingen betekenen, waarvan wij er hier een paar op een rijtje zetten:

  1. Mark Hartman bestaat helemaal niet en iemand haalt een flauwe grap uit, ten koste van mevrouw van Hertum en Stopkindersex.
  2. Mark Hartman bestaat wel en iemand haalt een flauwe grap uit, ten koste van mevrouw van Hertum en Stopkindersex.
  3. Mark Hartman bestaat niet en iemand probeert te suggereren dat de stichting i.o. Kind en veiligheid wel bestaat.
  4. Mark Hartman bestaat wel en hij is de aanstaande penningmeester van de Stichting i.o. Kind en Veiligheid, op wiens veilige Paypalrekening mevrouw van Hertum het geld geparkeerd heeft.
De eerste twee mogelijkheden laten we even buiten beschouwing omdat wij niet van flauwe grappen houden. U zult ons dan ook nooit op een flauwe grap kunnen betrappen, doch dit terzijde. Op de derde mogelijkheid gaan we hier ook even niet verder in, omdat wij geen zin hebben te gaan zitten speculeren over het hoe en waarom. Dat laten we graag aan anderen over.

Blijft op dit moment over: Mark Hartman bestaat wel en hij is de aanstaande penningmeester van de Stichting i.o. Kind en Veiligheid, op wiens veilige Paypalrekening mevrouw van Hertum het geld geparkeerd heeft. In dat geval lijkt ons dat mevrouw van Hertum eens een hartig woordje met Mark Hartman moet gaan spreken, want dit kan natuurlijk niet. Om te beginnen staan wij er bij mevrouw van Hertum tamelijk slecht op, en wij durven zomaar te beweren dat zij ons niet alleen die €1000,-- niet zou gunnen, maar ook niet vrolijk wordt van de gedachte dat wij zomaar een T-shirt, een pen en een sleutelhanger cadeau zouden krijgen van haar stichting.

De interesse waarvan in de eerste zin van het mailtje sprake is, beperkt zich tot de vraag waar het geld gebleven is en wij kunnen ons niet voorstellen dat mevrouw van Hertum het een goed idee vindt dat het geld in maandelijkse brokken van €1000,-- wordt weggegeven, nog voordat de stichting iets heeft kunnen doen. Weliswaar beweert meneer Hartman dat het door het grote aantal donaties makkelijk uitkan, maar dat wil niet zeggen dat je het ook moet doen, al was het maar omdat het een beetje een raar beeld geeft van zo'n stichting: nog niet eens bestaan, maar wel een verloting organiseren.

Daarbij is de vraag dan ook nog, of dat zomaar mag. Er zullen toch wel regeltjes zijn met betrekking tot het mogen organiseren van loterijen? Anders zou jan en alleman dat zomaar kunnen doen, zonder enige vorm van toezicht en dat is meestal niet zo'n goed idee. Meneer Hartman suggereert wel dat er een notaris bij betrokken is, maar de manier waarop maakt niet echt een betrouwbare indruk: "de postcode, die door onze notaris als winnaar aangewezen wordt". Wij zien het gesprekje al voor ons:
NOTARIS: "Zeg Mark, wat was jouw postcode ook alweer?"
MARK HARTMAN: "3079 BS, commissaris, sorry, notaris."
NOTARIS: "Goh, laat ik die nou net als winnaar willen aanwijzen. Gefeliciteerd."
MARK HARTMAN: "Dank u wel, commissaris, pardon, notaris. Wilt u uw 30% nu hebben, of doen we dat aan het eind van het jaar ineens?"
NOTARIS: "Sssst. Je weet nooit wie er meeluistert."

Toch blijft het raar, want stel dat Mark Hartman Yvonne van Hertum en de stichting i.o. Kind en veiligheid zou willen bestelen, waarom zou hij het dan zo openlijk doen en waarom zou hij zo'n notaris geld geven terwijl hij het ook zelf in de zak kan steken? Weet u wat, we geven het maar eerlijk toe: we snappen er helemaal niets van, dus misschien wordt Yvonne van Hertum bestolen, maar misschien ook niet. Tenzij het dus toch gewoon een flauwe grap is. Yvonne van Hertum gaan wij er niets over vragen, want voor je het weet wordt ze weer boos en dat moeten we niet hebben.06-07-2009 12.11 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere