Kan Vettel winnen op zijn thuisbaan?

Wij volgen de Formule 1 al jaren niet meer, want na Gijs van Lennep was de lol voor de Nederlanders er wel vanaf, vooral als je het leuk vond als de toevallige Nederlander die dan eens een keertje mee mocht doen wel verder kwam dan de eerste bocht, wat zelden het geval was.Nu werpt Die Burger echter een interessante vraag op, die wij hier graag herhalen:
"Kan Vettel op tuisbaan seëvier?

 Nürbürgring. – Lewis Hamilton, sukkelende Formule Een-renkampioen van Brittanje, het gister hier verras met die vinnigste tyd in die tweede oefenrondte vir die Duitse Grand Prix.

Hoewel Hamilton (24) tot dusver ’n teleurstellende seisoen beleef, was hy die derde keer op die eerste dag die vinnigste in sy McLaren-Mercedes.

Hy het dit ook in Bahrein en China reggekry.

Sy tyd van 1:32.149 was net vinniger as dié van die Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) se 1:32:331.

Vettel het vergoed nadat hy elekroniese probleme in die oggendsessie ondervind het.

Jenson Button, die voorloper en gunsteling om die titel by sy landgenoot af te neem, was derde vir Brawn.

Kort op sy hakke in die vierde vinnigste tyd was Mark Webber van Australië in die tweede Red Bull-motor.

Die einste Webber was bobaas in die oggend se eerste oefenrondte waarin hy met 1:33.082 naelskraap vinniger as Button was.

Alles dui daarop dat daar môre ’n kwaai tweestryd tussen die Brawn- en Red Bull-motors kan wees, met Button en Vettel aan die voorpunt.

Button het laat blyk Webber kan ’n groter bedreiging wees, hoewel hy ná 129 probeerslae nog nie ’n Grand Prix kon wen nie. Webber was boonop derde in die vorige ren hier in 2007.

Vettel was nog nooit hier op die baan in die Eifel-berge in Formule Een in aksie nie.

Die 22-jarige Vettel het met die vorige wedren in Brittanje die tweede keer in sy loopbaan laaste op die wennerspodium geklim.

Dié jong renjaer sal graag voor sy eie mense weer wil wen, iets wat Button nie in die vorige Grand Prix op Silver­stone kon regkry nie.

Button het tans 64 punte, teenoor die 39 van Vettel. Rubens Barrichello het 41 punte."

Laat ons hopen dat het zondag (zo'n race is toch op zondag?) lekker weer is, dan kunnen wij lekker in onze redactietuin een boekje lezen, met een redactiesigaar in ons hoofd. Hoe het afgelopen is, lezen we dan maandag wel in ons ochtendblad. Goh, waar ze zich toch tot in Zuid-Afrika al druk over maken. Rondrijden met autootjes. Het moet niet gekker worden.

10-07-2009 23.24 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere