Blaffende koeien bijten niet (XXI)

Wat voorafging: een honderdtweejarige vrouw heeft een kind gebaard en bevindt zich in het ziekenhuis. Ondertussen heeft haar kleinzoon op een feest aangekondigd dat hij gaat plassen. Hoe moet dat nu verder?

Hij maakte aanstalten om de daad bij het woord te voegen en liep naar de gootsteen, terwijl hij  zijn gulp alvast opendeed. "Neen Jan", zei Karel, "daar ben je nu echt te oud voor en zelfs voor jou zijn er grenzen. Hoewel, te oud misschien niet. Te verantwoordelijk. Neen, dat kan het ook niet zijn. Te netjes misschien? Evenmin. Ik weet het: je doet het gewoon niet, omdat ze dan straks gaan vragen wie er hier in de gootsteen heeft staan pissen, waarop ik naar jou moet wijzen en dan kan je het wel schudden dat je nog een meid mee naar huis weet te krijgen. Dat laatste geldt sowieso wel, maar daar gaat het nu niet om en een minieme kans is ook een kans, want anders zou er ook nooit iemand de lotto winnen en was Balkenende nu geen premier. Per slot van rekening. Als het ware. Reeds."

"Je hebt misschien wel een beetje gelijk", antwoordde Jan. "Waar is hier het toilet?"
"Dat zou je toch moeten weten, je hebt hier jaren gewoond."
"Ja, maar ik heb het nooit nodig gehad. Ik piste altijd in de gootsteen en onder de douche, en waar dacht je dat al die drollen in de dakgoot vandaan kwamen? Je dacht toch niet echt dat er hier een zeldzaam soort enorme duiven rondvloog?"
"Niet? Laat mijn promotor het niet horen, want dan raak ik achteraf mijn titel misschien alsnog kwijt. Maar goed. De eerste deur naast de bierkast. En als je er bent, moet je niet in de eerste de beste bak gaan staan zeiken, want dat heet een fonteintje. Die bak met die klep moet je hebben. Heb je thuis dan niet zo’n ding?"
"Niet meer. Mijn hond bleek dringend behoefte te hebben aan een eigen kamertje, dus toen heb ik het toilet er uitgesloopt. Dat is een van de voordelen van een tuin met eigen composthoop. ‘s Winters trekt het wel eens een beetje koud op, maar het went en je wordt er hard van."

"Breng nog een pilsje mee, als je terugkomt. Als je terugkomt."
"Jee, wat breng je dat lekker dramatisch. Als of het hier een jungle is en ik onderweg gekidnapt zou kunnen worden door een ietwat kippige Australische krokodillenjager of zoiets. Ik waag te veronderstellen dat ik het wel ga redden. Ave Keeshond, zij die pissen gaan groeten u, of zoiets. En dergelijke." Met die woorden draaide hij zich om en begaf hij zich in de aangeduide richting. Zijn gulp stond nog steeds open.30-10-2005 16.16 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere