Ga dan niet in de detailhandel werken

De deense vlag
Naar het schijnt maakt het CNV zich momenteel nogal druk over de koopzondag en wij begrijpen niet helemaal waarom.Het zal wel iets te maken hebben met hun godsdienstwaanzin, want de 'argumenten' die ze geven, slaan werkelijk als kut op Dirk, een tang op een varken, een lul op een slagroomtaart, een lul op een drumstel en de plank lelijk mis.

Let op:

"Volgens de CNV-bestuurder is de kwaliteit van de banen sinds opkomst van de koopzondagen sterk achteruit gegaan."
Dat is gelul van een dronken aardbei: banen in de detailhandel zijn altijd al klote geweest, dus "sterk achteruit" konden ze helemaal niet.
"De ruimere winkeltijden zouden bekostigd zijn door bezuinigingen op personeel. Detailhandel maakt daarom vooral gebruik van deeltijdwerkers, zoals jongeren."
Hier ligt dus een mooie taak voor de vakbond, zou je zeggen.
""Het gaat dus niet om volwaardige banen waar juist in deze economische tijden behoefte aan is", aldus Monsma."
Nou, doe daar dan wat aan. Maak een vuist.
" "Bovendien is er geen sprake van een significante omzetstijging bij zondagsopening, zeker niet bij MKB-bedrijven.""
Nou, dan houden die de tent toch gezellig gesloten?

Wij kunnen ons voorstellen dat je, als je geen vak hebt kunnen leren, blij bent met een baantje als vakkenvuller of caissière in de supermarkt, dan wel verkoper bij de Free Recordshop of schoonmaker bij de Keurslager, maar laten we nou wel wezen: wie iets kan, gaat toch niet in de detailhandel werken? Heeft u wel eens gezien hoe slecht dat verdient? Kom nou toch, zeg. Maar om daarom nou alle winkels permanent gesloten te houden, gaat wel wat ver, niet?14-07-2009 21.27 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere