Wie zet daar dan godverdomme ook een reclamebord neer?

StommelingJones
Sinds onze laatste WindowsPC (Windows 98, dat dan weer wel) de geest gegeven heeft en vervangen is door een nieuwe Ubuntubak, zat het dochtertje van onze stagiaire een beetje omhoog wat betreft computerspelletjes.De Technische Dienst zou nog regelen dat ze met QEMU en een Windows 98 emulatie aan de slag kon, maar het mounten van de Sesamstraat.ISO is haar nog iets te moeilijk, blijkt. Lettertjes typen is één ding, de juiste lettertjes in de juiste volgorde is dan toch weer iets heel anders.

Omdat wij de kwaadsten niet zijn, hadden wij onze ouwe Atari (die al oud was toen wij hem nieuw aanschaften bij Intertoys, voor vijfentwintig gulden en dan kreeg je er ook nog tien spelletjes bij. Waarschijnlijk hadden ze in China nog een vergeten pakhuis vol van die krengen gevonden, dus iedere cent die ze er nog voor kregen was er al een te veel.) te voorschijn gehaald, met een paar spelletjes, waaronder Crystal Castles en MsPacman. Dat viel wel in goede aarde, maar bleek ook een probleem op te leveren: om die spelletjes te kunnen spelen, moest de compjoeter in de antenneingang van de redactietelevisie, waarna er een kanaal voor geprogrammeerd moest worden.

Aangezien wij hier allemaal te beroerd zijn om een gebruiksaanwijzing te lezen, betekende dat dat wij op het knopje voor het automatisch programmeren van alle kanalen drukten, waarna er slechts een kanaal geprogrammeerd werd, namelijk dat van de compjoeter. Als hij aan stond. Om vervolgens weer televisie te kunnen kijken, moesten wij de kabel in de televisie douwen en alle kanalen opnieuw laten programmeren. Dat is natuurlijk mijl op zeuven, dus zo deden wij het maar niet meer, tot het grote leedwezen van het dochtertje van onze stagiaire, dat indertijd overigens nog model gestaan heeft voor de baby in De Babyschreeuwer, maar dat is een heel ander verhaal.

Vanmiddag hebben wij echter een oplossing gevonden. Twee zelfs. En dat nog wel bij onze favoriete prullenbakker.

Het bleek er een soort van uitverkoop en alle reeds afgeprijsde artikelen waren nog eens de helft goedkoper, mits voorzien van een gele sticker en zo wandelden wij met twee spelcompjoetertjes de winkel uit: een 'Namco TiviPad Featuring Ms.Pac-Man' voor €2,50 en een 'JPad Revolution' voor €3,75. De eerste kwam zonder batterijen, dus die hebben wij er bijgekocht en toen waren wij uit en thuis voor €10,05. Goedkope Chinese zooi allemaal, natuurlijk, maar dat tientje hebben wij er al dik uit, want beide computers bevatten een paar grappige retrospelletjes. En nu gaan wij ons weer eens kwalificeren in Pole Position, waarbij we niet moeten vergeten dat we in die ene bocht echt even gas terug moeten nemen om niet tegen het reclamebord aan te knallen. "Wie zet daar dan godverdomme ook een reclamebord neer", vroeg het dochtertje van onze stagiaire zich boos af. En daar had ze natuurlijk gelijk in.18-07-2009 23.49 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere