Een ontzettende hoeveelheid doden en gewonden

Onze toenmalige vaste columnist heeft al eens uitgelegd wat er allemaal aan inspecteur Morse mankeert en wij willen daar graag even op terugkomen.Onze columnist zei:
"Inspecteur Morse is niet zo'n goede inspecteur. Meestal arresteert hij eerst drie onschuldigen, waarvan er twee vervolgens zelfmoord plegen, alvorens detective sergeant Lewis de zaak oplost."
Tijdens een aflevering van 'Waking the Dead' op de Bels kwamen wij tot de ontdekking dat die Morse het in vergelijking met zijn collegae nog niet eens zo beroerd deed. Hoe vaak zien wij immers niet een onschuldige en liefst demonstratief geestelijk minvermogende (om het woord achterlijke te vermijden) verdachte achtervolgd worden door een fanatieke agent of zelfs rechercheur en tijdens die achtervolging onder een bus, trein of brug lopen, waarbij er alleen in het laatste geval nog enige redding mogelijk lijkt, ware het niet dat ze in die series nooit kunnen zwemmen, omdat de betere series nu eenmaal niet Baantjer zijn en dus in het buitenland spelen. En dat terwijl de meeste moorden zich in de relationele sfeer afspelen, zodat je over die politieseries wel moet concluderen dat het allemaal verzonnen is, en dan nog wel door iemand met een groot gebrek aan fantasie.

Hm. Wij zeggen vaak: "Wij kunnen die dingen schrijven". Vooralsnog is de enige die ons gelooft het dochtertje van onze stagiaire. Misschien moesten wij toch maar eens een detectiveserie gaan schrijven, om ons gelijk te bewijzen. Dat zal ze leren. En natuurlijk zorgen wij er wel voor dat wij een waterdicht alibi hebben, want van uw en onze captain mogen wij niet meer bijschnabbelen. Mocht u dus tussen nu en over twee jaar een verrassend goede nieuwe Nederlandse detectiveserie zien, waar onze naam niet aan verbonden is, dan klopt dat. Wij weten officieel van nix. En we hebben een alibi. En we kunnen nog zwemmen ook.28-07-2009 06.03 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere