Blaffende koeien bijten niet (XXII)

Wat voorafging: er ligt een oude vrouw in het ziekenhuis. Haar kleinzoon is ondertussen op een feest naar de  weecee geweest. Waar moet dat heen?

Toen hij terugkwam, liep hij even naar Frank toe. Die stond net iets te betogen tegen een leuke meid die zijn dochter had kunnen zijn, of zelfs zijn kleindochter. "Valt hij je lastig?" vroeg Jan aan de leuke meid. "Neen hoor", zei de leuke meid. "Oh", zei Jan, "dan komt dat nog. Heeft hij ondertussen al verteld dat hij vrouw en kinderen heeft en dat zijn leven dus eigenlijk wel zo'n beetje over is, waarbij komt dat hij nu zijn hele verdere leven moet werken om zijn huis af te betalen en zijn kinderen naar school te sturen?""Neen", zei de leuke meid.

"Dan heeft hij het er vast ook nog niet over gehad dat hij zo vaak ruzie heeft met zijn vrouw, die hij als zo'n typische moderne domme vrouw beschouwt, die zo nodig een eigen carrière moet opbouwen en te beroerd is om op de kinderen te passen, waardoor ze een eigentijds huwelijk hebben, waarbij ze hebben afgesproken dat ze allebei blijven werken en samen voor de kinderen zorgen, wat onvermijdelijk inhoudt dat een groot deel van de gezamenlijke inkomsten naar de oppas en de werkster en restaurants gaat, omdat ze zelf te vaak geen tijd hebben om te koken, zodat ze dan dus maar weer uit eten gaan, hoewel dat in Nederland gezien de geringe kwaliteit van de meeste keukens geen pretje is en trouwens al lang niet echt gezellig meer ook, doordat ze elkaar de hele tijd impliciet zitten te verwijten dat ze zich niet aan de afspraken houden, terwijl ondertussen de oppas zich aan de kinderen zit te vergrijpen waar ze natuurlijk pas jaren later achterkomen als de kinderen serieus afwijkend gedrag gaan vertonen, wat overigens in zijn geval ontzettend moeilijk te bepalen zal zijn, aangezien hij zelf al afwijkend gedrag vertoonde toen hij geboren werd, maar dat hij voorziet dat ze wegens incest voor de rechter gesleept dreigen te worden door een geheel te goeder trouw handelende welzijnswerker die ook niet beter weet, omdat hij er met behulp van anatomisch correcte poppen voor heeft doorgeleerd, terwijl die eikel hier zich maar steeds afvraagt waarom hij überhaupt met haar getrouwd is en de ober ondertussen pogingen doet de biefstuk in brand te steken om hem duurder te maken, wat ze inmiddels al zo vaak gezien hebben dat het vervelend begint te worden en dat ze dus maar gewoon doorruzieën? Had hij dat al verteld?"

"Neen," zei de leuke meid, "daar had hij het nog niet over gehad". "Oh," zei Jan, "dan komt dat ook nog".06-11-2005 16.17 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere