Ze zitten aan je wagen

De Amsterdamse politie heeft het op zich genomen het aantal inbraken in auto’s terug te dringen. Men kan natuurlijk moeilijkbij iedere geparkeerde auto een agent zetten die slechts tot taak heeft het voorbijkomende publiek tot doorlopen te manen, dus men heeft er iets anders op gevonden. Men haalt de geparkeerde auto’s gewoon weg. Men begint met auto’s waarin door de eigenaar, of althans de chauffeur, of in ieder geval de parkeerder, of desnoods wie dan ook, dure spullen zijn achtergelaten. Er zijn dus genoeg agenten die nix beters te doen hebben dan in geparkeerde auto’s te kijken of er iets te halen valt. Die agenten zouden bezig moeten zijn gepleegde misdaden op te lossen in plaats van nog niet gepleegde en vermoedelijk niet eens voorgenomen misdaden te voorkomen.

De automobilist kan zijn weggehaalde auto gratis ophalen bij de politie. Dat is fijn voor de automobilist, mits ze die wagen dan niet te ver hebben weggesleept, aangezien hij zich moeilijk kan verplaatsen,daar hij zijn auto tijdelijk niet kan gebruiken. Die hadden ze namelijk weggesleept. De logica is trouwens ver te zoeken, want de actie is op touw gezet omdat inbraken in automobielen de politie en de berooide eigenaars veel tijd kosten, die ze beter kunnen gebruiken. Alsof naar de andere kant van de stad moeten lopen vanzelf gaat.

Bovendien gaat de politie niet alleen "potentiële doelwitten" weghalen, maar ook "lokauto’s inzetten" om de dieven op heterdaad te kunnen betrappen. Laat die "potentiële doelwitten" dan gewoon staan, dan heb je toch je "lokauto’s"? Nog makkelijker is het als de eigenaar, chauffeur of parkeerder van een "potentieel doelwit" zijn wagen gewoon kan parkeren op de plek waar hij heengesleept zou worden. Zet er een paar agenten bij, noem het een bewaakte parkeerplaats en klaar ben je.



09-11-2005 00.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere