Het is maar televisie. Lees eens een boek (XXXV) - Meneer Foppe over de rooie

Meneer Foppe over de rooieEr is een tijd geweest dat de brutalen de halve wereld hadden. Tegenwoordig hebben ze de hele wereld. De hele wereld? Neen. Een bescheiden groep verlegen mensen houdt wankelmoedig stand, volstrekt niet onder aanvoering van meneer Foppe, de vleesgeworden verlegenheid. Leiding geven ligt immers absoluut niet in zijn aard.

Het boek van de dag is 'Meneer Foppe over de rooie'. Wij citeren de flaptekst:  "De verlegen vrijgezel meneer Foppe voelt zich het gelukkigst tussen de vier muren van zijn appartement.
Door uitzonderlijk koude omstandigheden wordt hij echter gedwongen zijn veilige plekje te verlaten. Op zoek naar hulp vraagt hij zich af of hij zich in zal laten met eigentijdse goeroes (Ik pak mezelf bij mijn eigen kladden en ik trek me aan mijn eigen nekvel omhoog uit die put, dat doe ik door gewoon tegen mezelf te roepen: hoppaa!), of zich moet laten behandelen door moderne wonderdokters (Het is een gave, een kracht, een soort straling, die door mij heen naar buiten treedt als het ware, die de mensen weer beter maakt!).
De tragi-komische queeste Meneer Foppe over de rooie is het eerste, op zichzelf staande, langere verhaal over Wim de Bie's bekendste alter ego.

Wim de Bie houdt onmiskenbaar veel van Meneer Foppe en hij weet die liefde op onnadrukkelijke toon, zonder ook maar één moment naar leukte te lonken, over te brengen.
NRC-Handelsblad.

Meneer Foppe is een extreem geval, hij is door zijn opvoeding wel erg in zijn ontplooiing geremd. Maar als je goed kijkt, heeft iedereen wel een trekje van hem.
Standaard der Letteren

Dit is nu eens een boek, waar wij wel veel van onthouden hebben, maar dat komt ook doordat wij het meer dan eens gelezen hebben. Verder hebben wij gebruik gemaakt van het aanbod van de auteur en de VPRO, die het boek als audioboek ter aflading op het web hebben gezet. De heer de Bie leest het persoonlijk voor en doet dat op aangename toon, waardoor het zich uitstekend leent als verhaaltje voor het slapen gaan.02-08-2005 15.42 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere