Meneer Foppe gaat in de aanval

Foto: Amerikaanse vogel, zonder griep
Meneer de Bie heeft weer een nieuw verhaal over onze grote antiheld meneer Foppe geschreven. Meneer Foppe maakt zich als vanouds zorgen over van alles en nog wat, moet een griepprik halen maar durft niet, is in de weer met water ter voorkoming van brand in zijn kapstok en vraagt zich af of de oekaze van Balkenende ("er moet meer goed nieuws en minder slecht nieuws gepubliceerd worden") misschien is overgegaan in censuur: "het gebeurt wel, maar ze schrijven er niet over", dat idee. Citaat:
"Is goed nieuws geen nieuws? 'Ja, maar,' en meneer Foppe stond zelf verbaasd van zijn spitse redeneertrant, 'geldt dan ook het omgekeerde? Is geen nieuws goed nieuws? Of is geen nieuws misschien alleen maar slecht nieuws?'Hadden de journalisten met elkaar afgesproken dat ze niets meer over de griep zouden berichten, omdat de pandemie niet meer was tegen te houden. Vielen er al duizenden slachtoffers in de ons omringende landen, maar werd die onheilstijding uit het nieuws gehouden om paniek te voorkomen?"
Meneer de Bie heeft het verhaal voorgelezen en de skakel naar het audiobestand staat onder de text. Het verhaal heet 'Meneer Foppe gaat in de aanval'. Wij vonden het leuk.

09-11-2005 18.43 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere