Een van de speelsters is niet lesbisch

Yahoo.com meldt, op gezag van Associated Press: School Newspaper Apologizes for Caption. Een schoolkrant die zijn excuses aanbiedt voor het onderschrift bij een foto. Dat moet dan wel heel erg geweest zijn. Ach welnee: een redacteur zat een beetje te spelen en voorzag de foto van een meisjesvoetbalteam (het Immaculate High School Team) dat een doelpunt stond te vieren van een wat melig onderschrift, dat erop neerkwam dat het team stond te vieren dat een van de meisjes er eindelijk voor uitgekomen was dat ze lesbisch was. Waarom die redacteur dat een leuk onderschrift vond, mag joost weten, maar wat veel interessanter is, is de vraag waarom hij het op internet zette. Welnu: omdat hij dom was. Hij had namelijk niet eens door dat dat gebeurd was.

De foto stond met het gewraakte onderschrift een paar uur op internet en is door een paar honderd mensen gezien. "Nou, dan zal die redacteur wel lekker uitgelachen zijn", hoor ik u denken. Dat is misschien wel zo, maar hij is ook ontslagen. Dat zijn geen halve maatregelen. Verder gaat de krant meer werknemers vertellen hoe zo'n webzijde zo'n beetje werkt, zodat dit soort domme fouten voortaan meteen gecorrigeerd  kan worden. Wij zouden het raadzamer achten die mensen nog beter op te leiden, zodat ze dat soort fouten in principe niet meer maken, maar dat is misschien te moeilijk voor zo'n krant.

De krant heeft dus ook zijn excuses aangeboden, maar er staat niet precies bij hoe en dat geeft te denken. Op de webzijde van de krant in kwestie is de foto niet meer te vinden en het gewraakte onderschrift natuurlijk ook niet. Gay and Lesbian Sports News geeft gewoon het Yahoobericht door, terwijl wij daar toch wel een leuk commentaar van verwacht hadden, maar vertelt ook niet wat er nou precies onder stond.

Stel nu dat er stond: "het meisjesteam viert dat een van de speelsters er eindelijk voor uitgekomen is, dat ze lesbisch is". De excuses zouden dan kunnen luiden:

Wij hopen voor de redacteur die de excuses heeft moeten formuleren dat hij er beter uitgekomen is dan wij, anders gaan er daar nog meer ontslagen vallen.

12-11-2005 18.51 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere