Stinkende Sinterklaascadeaux

Het slechtste cadeau dat je iemand kunt geven is wel parfum, aftershave of eau de toilette, of hoe al die stinkendetroep dan ook mag heten. Met zo’n presentje zeg je immers tegen de ontvanger: "Je geur staat me niet aan en hier heb je iets om dat te verhelpen. Viezerik." Een kilo groene zeep is geen goed alternatief, want daarmee zeg je hooguit dat de ontvanger een viezerik is die eerst duchtig moet gaan schrobben voordat zijn geur er zelfs maar toe doet.

Wie er überhaupt verzonnen heeft dat mensen vooral naar dennebossen, bloemetjes of toiletreiniger moeten ruiken is niet bekend. Evolutionair gezien is het een merkwaardige aberratie. Zoals er gelovigen zijn die zeggen "als god had gewild dat wij ons zouden douchen, had hij onze oksels wel naar boven laten wijzen", zo zijn er ook gelovigen die de uitspraak "als god ons anders had willen laten ruiken, had hij dat wel gedaan" aanhangen. Ongelovigen kunnen proberen het gebrek aan bewezen evolutionair voordeel van douchen of anders ruiken in een krachtige stelling om te zetten.

Volgens TNS Nipo worden er door Sinterklaas veel luchtjes uitgedeeld. Daar horen dan natuurlijk ook gedichten bij waar een luchtje aan zit, maar daar zegt TNS Nipo nix over. Wel deelt men mede dat een op de vijf ontvangers van die troep het riekende spul doorgeeft aan een ander. De belangrijkste reden zou zijn dat men de geur van het cadeau niet lekker vindt. Dat is heel plausibel. Helaas houden vier op de vijf geurontvangers het cadeau dus wel en wat erger is, ze gaan het nog gebruiken ook. Zij zijn er de oorzaak van dat je niet in een volle lift kunt staan zonder ademhalingsproblemen te krijgen. Dat soort mensen zou door de Sint in de zak moeten worden afgevoerd.

17-11-2005 23.58 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere