Femke Halsema heeft het moeilijk

Stommeling Jones als kamerclown
Femke Halsema heeft het erg moeilijk met de aandacht voor haar weblog. Anders gezegd: ze kan er niet zo goed tegen dat een heleboel mensen haar log van reacties voorzien die Femke Halsema liever niet ontvangen zou hebben. Dat is natuurlijk haar goed recht. Zoals zoveel kamerleden is zij vooral gewend te praten met andere kamerleden en met mensen die niet ogenblikkelijk grove taal beginnen uit te slaan zodra iets hun niet zint, en als je dan je logje begint, schrik je wel even.

Vandaag begint Femke het stukje GeenStijl.nl en Vrijzinnig sociaal met een zeurderige alinea, waarin zij aankondigt voortaan de boel te gaan censureren. Daarmee is zij iets eerlijker dan bijvoorbeeld Michiel Smit, Jan Marijnissen en de Rijksvoorlichtingsdienst, want die doen het stiekem. Toch heeft uw en onze captain zich geroepen gevoeld andermaal te reageren, en wel als volgt:

"Geef een ander maar de schuld

"Iedereen die mij een gebrek aan ruimdenkendheid - of nog erger - censuur wil verwijten, verwijs ik vriendelijk doch dringend naar de redactie van GeenStijl.nl."

Mijn dunkt dat het totale gebrek aan ruimdenkendheid dat Groenlinks vanaf de oprichting te verwijten valt, niet de schuld is van Geenstijl. De redactie van Geenstijl draagt ook geen verantwoordelijkheid voor censuur op andermans log, lijkt mij.

Thans zal ik overgaan tot het uiten van een ongenuanceerde kreet. Ongenuanceerde kreet: Hondelulle!"

Wij vragen ons trouwens wel af, of Femke haar logje helemaal zelf bijhoudt. Ons is namelijk opgevallen dat het stukje GeenStijl.nl en Vrijzinnig sociaal geplaatst is om 9.24 uur, een tijdstip waarvan je zou kunnen denken dat kamerleden dan druk aan het werk zouden kunnen of moeten zijn, in plaats van een beetje te zeuren op internet.

23-11-2005 10.59 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere