Boing onder water

Zwemmende dolfijnen, archief
Archiefopname van zwemmende dolfijnen. Dolfijnen piepen meer dan dat ze boing zingen, maar die boing zingende walvissen hadden wij nu eenmaal niet in het archief. Dan maar zo dus.
Mysterious Ocean Sound Identified, aldus Discovery.com. Wij wisten niet eens dat er een mysterieus oceaangeluid bestond, hoewel we het wel hadden kunnen vermoeden als we er even over hadden nagedacht. Het geluid in kwestie is misschien te horen op de desbetreffende pagina van Discovery.com, maar daar moet je de windowsmediaplayer voor hebben en die hebben wij niet. Het geluid schijnt te klinken als "Boing" en het wordt veroorzaakt door een soort walvis, de "minke whale". Hoe die in het Nederlands heet, weten wij niet. Volgens het stukje zijn het de mannetjes die het geluid veroorzaken, door te zingen. Ze zingen dus "Boing". Waarom ze dat doen is niet zeker, maar vermoed wordt dat het iets met het lokken van vrouwtjeswalvissen te maken heeft.

23-11-2005 19.37 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere