Het is maar televisie. Lees eens een boek (XXXIX) - Kapitein Iglo

Kapitein IgloUw captain heeft zijn naam jaren geleden cadeau gekregen van de Vissticks. Toen hij enige tijd daarna (hoeveel tijd is niet precies bekend, want dat is uw captain vergeten) in een boekhandel kwam, zag hij tot zijn grote genoegen dat er een boek over hem en zijn reizen geschreven was. Natuurlijk heeft hij het onmiddellijk aangeschaft en bij het lezen kwam hij tot de ontdekking dat zijn geheugen er (toen al) slecht aan toe was, want hij las van alles waar hij zich niets van kon herinneren. Goh, wat was hij onderweg vaak origineel uit de hoek gekomen.

De achterflap van het boek bevat de volgende text:

"Dit boek is het, in zijn onvolkomenheden geniale, epos over een kapitein die kan doorgaan voor de belichaming van de evolutie. Niet gehinderd door de overtollige ballast waarmee mensen kunnen huichelen dat ze het beste met de wereld voorhebben, laat hij het beest in de mens los in de strijd om het bestaan en de survival of the fittest. Intussen leert hij zijn matroosjes met harde hand, soms tot de dood erop volgt, dat niets is wat het lijkt.
De Wijdlopige, brede en waarachtige beschrijving van de ongelukkige reizen van het schip de Visstick en haar gezagvoerder Kapitein Iglo is een boeddhistische trap in het aangezicht, op even grootse als onnavolgbare wijze geïllustreerd door de meesters van de tekenpen René Windig en Eddie de Jong."

Het boek is geschreven door Erik Bindervoet, Robbert-Jan Henkes en Frans Bakker, heeft als ISBN 90-61694450 en onze favoriete passage is de volgende dialoog, op bladzijde 107:

- Captain! U heeft me een identiteitscrisis bezorgd.
- Wat is dat, Evert jongen?
- Dat je niet meer weet wie je bent.
- Wie ben ik dan, Eiso jongen?
- U bent de Captain...
- Nou dan. Meer hoef je niet te weten. Terug naar je post! Volgende!06-08-2005 14.16 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere