Turkije neemt Nederland op de korrel

De Het Parool meldt: Turkije turft geweld tegen moslims. Volgens het stukje hebben de turkse tellers vastgesteld dat Nederland een van de centra is van antiislamitisch geweld.
"De opstellers noemen een lange lijst van aanvallen op moskee├źn en 'anti-islamitische propaganda' en wijzen met de beschuldigende vinger naar sommige westerse politici en media."
De Het Parool noemt in het stukje een paar redenen waarom de turken zich geroepen zouden kunnen voelen zich met de gang van zaken in andere landen te bemoeien. Een daarvan is de volgende:
"Het land onderhandelt over het lidmaatschap van de Europese Unie en wordt vaak op de vingers getikt omdat er nogal wat schort aan de vrijheid van religie."
Je kunt je afvragen of de Het Parool gelijk heeft, en als de Het Parool gelijk heeft, of het dan slim is van de turken om zo te reageren. Volgens ons zijn er een heleboel mensen die tegen toetreding van Turkije tot de Europese Unie zijn vanuit de gedachte dat ze "zo'n moslimland er niet bij willen hebben", om het voorzichtig uit te drukken. Door zich nu zo nadrukkelijk als hoeder der moslims, of hoe men het ook wil noemen, te profileren, of althans die indruk te maken, kon men wel eens een negatieve reactie oproepen. Vanuit dat oogpunt zou Turkije er verstandig aan doen wat meer de aandacht te vestigen op de eventuele voordelen die er aan een turks EUlidmaatschap zouden zitten.

Nu lijkt het een beetje op de ruzie tussen een groep spelende kindertjes en een nieuwkomertje:

"Mag ik met jullie meedoen?"
"Nou, daar moeten we het eventjes over hebben, want er zijn er hier een paar die denken dat je weleens een klein klootzakje zou kunnen zijn."
"Nou, dat zijn toevallig zelf klootzakken, en dat zal ik ze wel even laten weten ook."
"Kijk, als je zo begint, zijn we gauw klaar. Ga maar ergens anders spelen. Klootzak."24-11-2005 21.27 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere