Sportman van het jaar

Op 23 december wordt de sportman van het jaar 2004 gekozen. De kandidaten zijn: Theo Bos, Pieter van den Hoogenband en Erben Wennemars. Een aanvechtbare lijst. Het jaar is nog niet eens om, en Rintje Ritsmaheeft bijvoorbeeld vandaag nog een heleboel punten gehaald door verslaggever Bert Maalderink, die hem aan zijn kop kwam zeiken, stevig af te bekken en mede te delen dat het 'gelul dat hij moet stoppen' maar eens afgelopen moest zijn. Henk Gemser werd er even stil van, en iemand die Henk Gemser stil kan krijgen zonder de microfoon weg te trekken (Dione de Graaff valt dus af) hoort minimaal kandidaatsportmanvanhetjaar te zijn.

In de verkiezing hoort Ritsma dan wel te verliezen van Ton Sijbrands. Deze dammer heeft een bovenmenselijke prestatie geleverd door zijn eigen wereldrecord blindsimultaandammen (of blind simultaandammen) te verbeteren. Deze denksport grenst aan het ongelofelijke. De blindsimultaandammer speelt namelijk alle partijen uitsluitend in en uit zijn hoofd, terwijl zijn tegenstanders alles gewoon kunnen zien en aanraken.

Iedere thuisdammer weet wat er gebeurt als je op winst staat en even gaat pissen: bij terugkomst blijk je toch op verlies te staan. Sijbrands heeft duidelijk een beter geheugen (moest nou het witte of het zwarte vakje rechtsonder?) en er was een officiƫle scheidsrechter. Studio Sport had dit evenement het hele etmaal rechtstreeks moeten uitzenden. Dan hadden wij aan het eind kunnen genieten van het schouwspel van een zeer vermoeide Ton Sijbrands die Bert Maalderink tegen de grond slaat omdat Maalderink begint te zeiken over die vier remisepartijen.



19-12-2004 20.15 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere