Lieve Pstobank Klatn

Wij hebben een hekel aan phishing, oftewel pogingen van boeven om onze gegevens te gappen door ons naar een webzijde te lokken die zogenaamd van een (min of meer) betrouwbaar bedrijf is, doch in werkelijkheid van de boeven (van vissen houden we ook niet, maar dat is een heel ander verhaal, dat we misschien nog wel eens laten opschrijven door Stommeling Jones, want die was erbij). De boeven sturen u een eposteltje en vragen u, te klikken op hun URL. Op dit moment is een van de bedrijven wier namen misbruikt worden de Postbank, of zoals het in het eposteltje dat wij zojuist ontvingen stond, de "Pstobank":
Lieve Pstobank Klatn
"Lieve Pstobank Klatn,

Deze emilawerd verzondenr door de Postanb srever om uw idntiteite vast te stellne. Je moet dit proesc amakfen door de link beedenn aan te kikkeln om door tegaanin het volgndee menuen daar je gebruikrersnaam en wachwoordt inullevn. Dit isgdaean voor je egein veiligeihd - omatd somimge van onze leend niet Ingeartogange hebbne tot hun emaialdres en wij hetmoteen vrifieeren.

(URL verwijderd, Cpt. Iglo)

Wij hpeno u hiereme vodoendel te hbbeen geiformeernd.
Met vrienelijkde groet,
Pstboank.nl"30-11-2005 11.28 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere