Weisglas waarschuwt

Frits Wester heeft de 'Nationale Nieuwsquiz' van de NCRV gewonnen. Het gerucht gaat, dat hij zulks cum fraude gedaan heeft, maar het zou zomaar kunnen dat Frits Wester zich gewoon iets beter verplaatst heeft in de fantasieloosheid vande spelredactie dan de anderen. Er zijn het afgelopen jaar niet zo gek veel interessante films over nieuws gemaakt, dus op de vraag "welke film..." had ik ook meteen "De dominee" geantwoord. Het alternatief is "Fahrenheit 9/11", maar het is een NCRV-quiz, dus het moet niet te moeilijk worden.

Kamervoorzitter Frans Weisglas mocht ook aan de 'Nationale Nieuwsquiz' meedoen. Dit vleesgeworden typetje is altijd goed voor een lach, vooral zijns ondanks, maar of dat in de quiz ook tot uitdrukking is gekomen, weet ik niet, doordat ik niet gekeken heb. Van het 'weekboek' op de website van de Kostelijk Komische Kamervoorzitter (Frans Weisglas is K3. Hahahahahaha. Sorry.) word je ook niets wijzer, want hij houdt het niet goed bij. Zijn weekboek is vooral een nodeloos uitgebreide versie van zijn agenda, met een glimmende foto van zijn zelfingenomen glimmende hoofd er glimmend bij. Bij hem moet de 'Nationale Nieuwsquiz' van gisteravond nog binnenkort worden opgenomen.

Volgens Weisglas vormen bedreigingen aan het adres van kamerleden een bedreiging voor de democratie. Hier blijkt zijn neiging tot megalomanie en andere vormen van zelfoverschatting. Hij stelt het individu gelijk aan het instituut. In het geval van Frits Wester zou die gedachte de volgende krantenkop tot gevolg kunnen hebben: "Nederlands omroepbestel beschuldigd van fraude".



22-12-2004 21.27 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere