VBOK wordt Siriz: godsdienstwaanzinnige antiabortusclub verandert van naam

Stommeling Jones

VBOK zei ons nix en ook van Siriz hadden wij nog nooit gehoord, maar uit ‘„Vooroordeel tegen VBOK is groot”‘ maken wij op dat VBOK (thans Siriz) een godsdienstwaanzinnige antiabortusclub is en dat er niet zozeer sprake is van een vooroordeel als wel van een glaszuiver oordeel met de bijbehorende veroordeling. Dat soort godsdienstwaanzinnigen zou wat ons betreft niet eens clubs moeten mogen vormen. Kunnen we ze niet gewoon uitwijzen? Ongetwijfeld zijn het creationisten ook, dus in hun eigen optiek komen ze uit het land tussen Eufraat en Tigris, alwaar het Paradijs gesitueerd was. Uitwijzen naar Irak, die idioten. Of naar de berg Ararat, als je de landingsplaats na de Zondvloed als oorsprong wilt beschouwen. Maar opsodemieteren moeten ze. Wegwezen.

“Heeft Siriz een standpunt over abortus?

„Nee, wel over het begin van het leven. Een foetus is geen mens in wording, maar een mens in ontwikkeling. Dat hoef je niet eens direct aan de Bijbel te ontlenen, dat is wetenschappelijk te bewijzen. Mensen die dat ontkennen, moeten beter uit hun doppen kijken.”

6-10-2010 14.59 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Godsdienstwaanzin, Irak, Onderwijs

Er heeft iemand gereageerd op “VBOK wordt Siriz: godsdienstwaanzinnige antiabortusclub verandert van naam”

  1. Ruud Harmsen says:

    Hoewel ook ik sterke bezwaren heb tegen christelijk fundamentalisme, is dit weer typisch zo’n nuanceloos opinieleiders-artikel waar niemand iets aan heeft. Ik mis bijvoorbeeld het simpele statement, wat ik er wel bij zou zetten, namelijk dat abortus wel zeer ongewenst is. Dus moet het zoveel mogelijk voorkomen worden: met voorbehoudsmiddelen. Vind ik, maar daar zullen die refo’s ook wel tegen zijn. En daar ben ik dan weer tegen. Om dezelfde reden (althans het is een van de redenen) ben ik anti-katholiek en anti de paus.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties