Naoual Abaida, beroepsschadelijdster?

Naoual Abaida gaat volgens de hondelulle van GeenStijl GeenStijl aanklagen, of althans voor de Raad van de Journalistiek slepen:

Naoual Abaida stuurde GeenStijl gisteravond een mailtje met het verzoek of wij de naam Naoual Abaida uit DIT TOPIC wilden verwijderen. En zo niet dan gaat Naoual Abaida GeenStijl snoeihard suen bij die niet ter zake doende papiertijgers van de JournalistenRaad.

GeenStijl doet er een screenshot bij van het mailtje, waarin staat:

“Ik heb er bewust voor gekozen om mij niet te mengen in het publieke debat en hecht in die zin ook belang aan anonimiteit. Dat mijn verhaal vandaag integraal werd uitgezonden via de livestreams is gedaan op voorbehoud dat mijn achternaam niet gepubliceerd zou worden.”

Met “op voorbehoud” zal ze wel “onder voorbehoud” bedoelen. Wij weten niet of dit slordigheid is, of een stukje taalachterstand. Beide oorzaken van onzorgvuldig taalgebruik komen bij Nederlandse rechtenstudenten voor.

Nu hadden wij haar achternaam uit het stukje ‘Studente Naoual Abaida getuigt in proces Wilders‘, en wij zullen wat dat betreft zeker de enigen niet zijn, dus gingen wij even kijken, ook al omdat GeenStijl zegt “wij zijn CampusTV niet”, of ze CampusTV misschien ook een dreigmailtje had gestuurd en hoe de jongelui het daar dan hadden opgelost. Welnu, daar zeggen ze:

In ruil voor een exclusieve reactie hebben we de achternaam van Naoual verwijderd. Naoual laat aan CampusTV weten niet blij te zijn met alle publiciteit: ‘Ik heb buiten de rechtszaal ook bewust niet de media opgezocht.’ Op de vraag waarom zij zich, ondanks dit logische gevolg, toch geroepen voelde om te getuigen zegt ze: ‘Ik vond het vanuit mijn positie noodzakelijk. Als studente, maar ook als half-Marokkaanse en stem van mijn generatie.’

De link heet nog steeds http://www.campus.tv/nieuws/rechtenstudente-naoual-abaida-getuigt-tegen-wilders/22186, zodat iedereen de achternaam waar Naoual zich zo voor schaamt nog steeds kan lezen, maar ja, de naam ‘CampusTV’ suggereert dat deze webzijde gedreven wordt door studenten en die zijn nu eenmaal een beetje dom.

Mevrouw Abaida is trouwens best een beetje arrogant, vinden wij. Hoe moet je het anders noemen als een half-Marokkaanse rechtenstudente zichzelf maar eventjes uitnoemt tot stem van haar generatie? De Beatles waren de stem van een generatie, Jack Kerouac zou zo genoemd kunnen worden, zelfs Johan Cruyff zou, met enige fantasie, als stem van een generatie kunnen worden beschouwd (hoewel het volgens Zijn kritikasters dan waarschijnlijk meer “de grote bek van zijn generatie” zou moeten zijn. HAHAHAHAHAHA. Sorry. Doch dit terzijde), maar Naoual Abaida? Kom nou. Kom Naoual. HAHAHAHAHAHA. Sorry. We beginnen melig te worden. Allemaal de schuld van Naoual Abaida.

Laat ons intussen niet vergeten dat mevrouw Naoual Abaida inmiddels een nationale bekendheid is doordat zij gisteren een betoog gehouden heeft dat stuitende flauwekul bevatte. Of zij daar spijt van heeft en zich inmiddels zodanig schaamt dat zij het liever niet gedaan zou hebben, weten wij niet, maar wij wijzen graag nog even op onze eerste reactie op haar leuterkoek: ‘Husseini, Amin el‘.
Stripje waarin Naoual Abaida genoemd wordt, maar niet te zien is. Ook niet naakt. Stripje toegevoegd op 3 januari 2011

19-10-2010 12.23 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Arabische wereld, Hondelulle, Juridisch, Onderwijs, Taal, Televisie

Er zijn 3 reacties op “Naoual Abaida, beroepsschadelijdster?”

  1. […] Naoual Abaida is inmiddels landelijk zo beroemd dat een grappenmaker een twitteraccount op haar naam heeft […]

  2. […] meisje Naoual Abaida dat wederom bewijst haar zelfverzonnen rol als slachtoffer maar al te graag uit te melken. Wij citeren: “In het proces tegen Geert Wilders dat zich in de herfst afspeelde, kwam ook […]

  3. […] cassatie. Of gaan zeiken in de media, waar ze zo goed in zijn. Iemand recentelijk nog iets van die Naoual Abaida […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties