IOCOB, nog een keertje

Deze man zweeft niet

Stichting IOCOB: zweefkezen, oplichters of kwakzalvers?‘, schreven wij iets meer dan twee jaar geleden. Wij zeiden daarin onder andere:

IOCOB staat voor ‘Innovatief Onderzoek en onderwijs van Complementaire Behandelwijzen’, dus met die objectiviteit kon het best eens behoorlijk tegenvallen: “Ja, nou, neen, kijk, uit ons innovatieve onderzoek is wel degelijk gebleken dat die zogenaamde ‘complementaire behandelwijzen’ in het gunstigste geval onschadelijke flauwekul zijn, maar in de meeste gevallen buitengewoon schadelijke vormen van oplichting en kwakzalverij. Dat gaan we natuurlijk niet vertellen in ons onderwijs van ‘complementaire behandelwijzen’, want dan kunnen we de tent net zo goed meteen sluiten en daarvoor hadden we hem niet geopend, natuurlijk.”

Wij komen hier vandaag op terug naar aanleiding van het stukje ‘IOCOB; naar binnen gekeerde groepering‘ op het Cryptocheilus Weblog. Cryptocheilus zegt:

Het wordt weer eens tijd voor een stukje onvervalst IOCOB-bashing. Man, man, man wat gaat de site van het IOCOB zienderogen en met grote sprongen achteruit. Uw Crypto had nog wel eens een beetje fiducie in de complementaire mannenbroeders. Naar aanleiding van zijn ervaringen en aanvaringen geeft hij inmiddels een rood stoplicht.

De domheid en ignorantie is inmiddels met bakken van de site te scheppen. Wetenschap aldaar is verworden tot het selectief quoten en at random toekennen van kleurtjes aan behandelingen of methodes. Geen pijl op te trekken.

Op kritiek of commentaar reageert men al niet eens meer.

Wij zouden liegen als wij zeiden dat wij hiervan opkeken, of het moest zijn van de impliciete mededeling dat Cryptocheilus ooit “nog wel eens een beetje fiducie in de complementaire mannenbroeders” heeft gehad. Maar goed, als u wilt weten waarom Cryptocheilus het IOCOB eigenlijk wel een “clubje wetenschappelijke randdebielen” (wij zouden liever het woord ‘onwetenschappelijke’ gebruikt hebben, doch dit terzijde) of “een naar binnen gekeerde sekte” zou willen noemen, moet u het desbetreffende stukje maar even lezen, want daar wordt het uitgebreid uitgelegd.

27-10-2010 15.02 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Loggers gelogd, Wetenschap, Zweefkezerij

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties