Yvonne van Hertum: Cohen en Geert Wilders pedofiel

Wij hebben met de vermoedelijk enigszins verminderd toerekeningsvatbare kattenblerghster uit Rotterdam al het een en ander meegemaakt, maar haar stukje ‘Dit is niet te geloven…‘ verraste ons toch. Zij schrijft:

Ik ben nu iets op het spoor waar ik met mijn verstand niet bij kan.

Dit verbaast ons niet. Ons zou het verbazen als ze iets op het spoor was dat ze begreep. Gauw verder:

Laat ik voorop stellen toen ik bijna 5 jaar geleden begon om pedofilie openbaar te maken ik nooit had kunnen vermoeden dat er nu mensen zijn die dit nadoen maar zelf gevoelens voor pedo’s hebben.

Zoals wij van Yvonne van Hertum gewend zijn, is de voorgaande zin nauwelijks te begrijpen, maar we doen een gooi. Ze bedoelt waarschijnlijk te zeggen dat er mensen zijn die haar imiteren. Wat het precies is dat die mensen imiteren wordt niet geheel duidelijk, daar wij niet weten wat er verstaan dient te worden onder het openbaar maken van pedofilie. Als wij uitgaan van de Yvonne van Hertum die wij kennen, had het eerste deel van de zin beter als volgt kunnen luiden: “Toen ik bijna 5 jaar geleden begon als zelfbenoemd pedojaagster.” Daarbij gaan we er dan wel van uit dat iedereen inmiddels weet dat het pedo in pedojaagster staat voor pedofielen, pedosexuelen en iedereen die het niet met mevrouw van Hertum eens is, maar ook als iemand dat niet weet, wordt de zin er toch iets duidelijker op.

Zij had dus niet “kunnen vermoeden dat er nu mensen zijn die dit nadoen maar zelf gevoelens voor pedo’s hebben”. De merkwaardige kronkel zit aan het eind: “maar zelf gevoelens voor pedo’s hebben”. Natuurlijk hebben zelfbenoemde pedojagers gevoelens voor “pedo’s”. Meestal zijn dat haatgevoelens, dat spreekt. Dat sommige pedojagers of pedojaagsters ook tedere gevoelens koesteren voor ‘pedo’s’, kunnen wij ons best voorstellen, vooral als de desbetreffende ‘pedo’ zijn of haar ‘pedozijn’ (het zijn van ‘pedo’ dus, geen dozijn pe’s, wat dat dan ook moge wezen) goed verborgen heeft weten te houden. Als mevrouw van Hertum duidelijk had willen zijn, had ze het tweede deel van de zin beter aldus kunnen formuleren: “had ik niet kunnen vermoeden dat er nu mensen zouden zijn die mij imiteren maar zelf pedo zijn”.

Als we het zo opvatten, kunnen we alleen maar zeggen dat wij dat merkwaardig vinden, aangezien het volgens ons wemelt van de mensen die iets bestrijden om daarmee de aandacht van zichzelf af te leiden en bijvoorbeeld de rabiaatste homohaters zelf homo zijn. Nu moet je dat soort vergelijkingen natuurlijk ook weer niet te ver doortrekken, want de rabiaatste voetbalhaters zijn meestal zelf geen voetballer en onder schaatshaters komen weinig schaatsenrijders voor. Daar staat tegenover dat mensen die een hekel hebben aan de dood zelf sterfelijk zijn, maar laat ons niet doordraven. Gauw verder met het stukje:

Nummer 2 waar ik achter gekomen ben dondert met zo’n geweld door zijn cover heen dat je met je hoofd schud als je het leest.

Dergelijke wartaal lezen wij hoofdschuddend. Omdat wij echter altijd goed geweest zijn in het interpreteren van al dan niet bedoelde nonsenspoëzie proberen wij het nu ook maar: wij denken dat de dichteres hier bedoelt te zeggen dat ze van twee personen ontdekt heeft dat ze stiekem pedofiel of pedoseksueel waren. Aangezien de mevrouw dat soort beschuldigingen bij voortduring de lucht inslingert, kijken we er niet van op. Ze besluit haar stukje met:

Ik kom daar mee naar buiten één dezer dagen.

Daarmee bedoelt ze dat ze “één dezer dagen” zonder enige vorm van bewijs namen gaat noemen, wat ze doorgaans na zo’n aankondiging dan uiteindelijk toch maar weer niet doet. Kortom: eigenlijk hadden we aan dit stukje onzin van Yvonne van Hertum geen aandacht hoeven besteden, daar het slechts meer van hetzelfde is. Zou je zeggen. Tot je de bijbehorende tags gezien hebt: “Cohen, Feyenoord, Geert Wilders, Google, Mijn mening, Rotterdam, www.stopkinderseks.com, www.yvonnevanhertum.com”.

In ‘Yvonne van Hertum: “Giovanni van Bronckhorst is een gevaar in uw woonwijk”‘ zeiden wij:

Gezien het feit dat de zogeheten tags bedoeld zijn om lezers, potentiële lezers en zoekmachines te laten weten waar een stukje zo’n beetje over gaat of mee te maken heeft, kunnen wij niet anders dan concluderen dat Yvonne van Hertum de heer van Bronckhorst beschouwt als een gevaar in uw woonwijk. Dat is haar mening, die ze kennelijk in Rotterdam opgedaan heeft en waarover zij niet meer zwijgt. De suggestie wordt gedaan dat een en ander iets met Feyenoord en Google te maken heeft, terwijl de betrokkenheid, of althans het noemen, van stopkinderseks.com en zeikerdje.nl doet vermoeden dat Giovanni van Bronckhorst, en bij uitbreiding misschien wel heel Feyenoord, doch dit terzijde, door mevrouw van Hertum van pedofilie of misschien zelfs kinderverkrachting wordt beschuldigd, zonder dat zij dat hardop zegt.

De enige namen die Yvonne van Hertum bij het hier besproken stukje noemt, zijn die van Cohen en Geert Wilders. Wij weten niet welke Cohen mevrouw van Hertum bedoelt, maar denken dat het best eens Job Cohen zou kunnen zijn. Mutatis mutandis is het voorgaande citaat van onszelf dus van toepassing op Job Cohen en Geert Wilders, die dan volgens mevrouw van Hertum weliswaar wel ‘pedo’ zijn, maar geen gevaar in uw woonwijk. Wij wisten niet dat daar gradaties in waren, dus hebben we weer wat geleerd.

Op de webzijde van mevrouw van Hertum stond er, toen wij het stukje lazen, een advertentie bij voor een rechtshulpverzekering. Dat lijkt ons wel tamelijk toepasselijk, want met dit soort beschuldigingen kon deze mevrouw best eens rechtshulp nodig hebben. Als wij de verzekeraar waren, zouden we haar trouwens weigeren, omdat het nemen van een verzekering met terugwerkende kracht nu eenmaal niet comme il faut is.

Hieronder ziet u een screenshot van het stukje.

Yvonne van Hertum lijkt ene Cohen en Geert Wilders van pedofilie of pedosexualiteit te beschuldigen. Dat lijkt ons laster en smaad.

Yvonne van Hertum lijkt ene Cohen en Geert Wilders van pedofilie of pedosexualiteit te beschuldigen. Dat lijkt ons laster en smaad.

18-11-2010 16.16 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Bezopen, Juridisch, Kamerleden, Loggers gelogd, Yvonne van Hertum

Er zijn 2 reacties op “Yvonne van Hertum: Cohen en Geert Wilders pedofiel”

  1. […] Wij zijn onlangs begonnen met het gebruik van tags en er ook weer heel snel mee gestopt. Er zijn ook mensen die wel tags gebruiken, maar geen idee hebben wat de functie ervan is, bijvoorbeeld Yvonne van Hertum, zoals wij hebben laten zien in ‘Yvonne van Hertum: “Giovanni van Bronckhorst is een gevaar in uw woonwijk”‘ en ‘Yvonne van Hertum: Cohen en Geert Wilders pedofiel‘. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties