Er is geen land dat Palestina heet

Sommige mensen, waaronder Anja Meulenbelt en Stan van Houcke willen het wel eens over het land ‘Palestina’ hebben. Dat is vreemd en dom, niet noodzakelijkerwijs in die volgorde. Er is helemaal geen land dat Palestina heet. Als er wel zo’n land was, was het ongetwijfeld lid geweest van de Verenigde Naties en die weten van niets. Over van niets weten gesproken: zouden eerdergenoemde sukkels ook niet weten dat er geen ‘Palestijns volk’ bestaat? Noch een volk dat de ‘Palestijnen’ heet? Vast wel niet.

Stan van Houcke, plaatje. Strip eigenlijk meer. Op het eerste plaatje zegt iemand, in wien wij 'de logger' herkennen, in de telefoon: "Nou moet u eens even goed luisteren, meneer van Houcke, dat u een waardeloze ouwe zak bent is nog tot daar aan toe. Zit ik niet mee." Op het tweede plaatje zegt hij: "Maar u raaskalt nogal veel en daar moet u onmiddellijk mee ophouden, begrijpt u wel. Gewoon niet meer doen. Anders zet ik het op mijn log." Op het derde plaatje staart hij zwijgend naar zijn scherm. Wij weten niet wat er in hem omgaat. Of in Stan van Houcke.

25-11-2010 17.42 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aardrijkskunde, Arabische wereld, Stan van Houcke, Terrorisme, Zoektermen

Er zijn 3 reacties op “Er is geen land dat Palestina heet”

 1. De Palestijnse leider Zoehair Mohsen verwoorden het als volgt, in een beroemd interview in Trouw in 1977:

  “In feite bestaat er geen Palestijns volk.

  Tussen Jordaniërs, Palestijnen, Syriërs en Libanezen zijn er geen verschillen. Wij maken deel uit van een volk, de Arabische natie.

  Alleen maar om politieke redenen onderschrijven wij zorgvuldig onze Palestijnse identiteit.
  Ja, het bestaan van een aparte Palestijnse identiteit is er alleen om tactische redenen. De stichting van een Palestijnse staat is een nieuw middel in de strijd tegen Israel.”

 2. […] ja, de Arabieren worden heel erg onderdrukt, dus die kunnen nix met deze hulp, want ze hebben geen compjoeters, ze […]

 3. […] voege volkomen fout bezig, maar er is geen enkele reden om de Palestijnen (wist u overigens dat er geen volk is dat Palestijnen heet?) apart te noemen, of het moest zijn om antisemitische sentimenten los te maken of aan te wakkeren. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.22 RSS-feed/RSS-feed reacties