Andere ervaring

Voor een andere ervaring moet je soms naar een andere omgeving. Dat luistert tamelijk nauw, want de ene andere ervaring is de andere andere ervaring niet, net zo min als de ene andere omgeving de andere andere omgeving is. Als de ene andere ervaring wel de andere andere ervaring zou zijn, zouden de ene andere ervaring en de andere andere ervaring dezelfde andere ervaring zijn en daarmee eigenlijk dezelfde ervaring, waardoor noch de ene noch de andere andere ervaring als het erop aankomt nog een andere ervaring zou zijn.

Als de ene andere omgeving de andere andere omgeving zou zijn, zouden de ene andere omgeving en de andere andere omgeving dezelfde andere omgeving en daarmee dezelfde omgeving zijn en dan kun je dus net zo goed thuisblijven, waardoor er van die andere ervaring maar heel weinig terechtkomt. Het voorgaande bedachten wij eerder op de avond in een andere omgeving samen met Visstick G., maar die heeft het misschien anders ervaren.

26-11-2010 2.52 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Cultuur, Taal, Zweefkezerij

Er zijn 3 reacties op “Andere ervaring”

 1. > Voor een andere ervaring moet je soms naar een andere omgeving.

  Fetellt mèn wat. Kbennet truch, namenlek!!

 2. > Het voorgaande bedachten wij eerder op de
  > avond in een andere omgeving samen met
  > Visstick G., maar die heeft het misschien anders ervaren.

  Een meervoudige persoonlijkheid (ten onrechte ook wel schizofreen genaamd of genoemd, hoe ook genaamd) is nooit alleen, zeggen ze wel eens.

  * NOOT VAN STOMMELING JONES: ‘Meervoudige persoonlijkheid’ en ‘schizofreen’ zijn niet synoniem. Dit gezegd zijnde begrijpen wij respondent niet, of het moest zijn dat respondent denkt dat wij niet alleen Stommeling Jones, maar ook Visstick G. zijn. In dat geval vergist respondent zich. Maar dat is het leuke van een webzijde vol pseudoniemen: je weet nooit zeker wie er achter zit. Vooral niet als er ook nog een strakke eenheid van stijl (zie Captain Iglo’s Stijlboek en onze contracten) wordt afgedwongen. Bij het legendarische eerste en laatste zangoptreden van Captain Iglo en de Vissticks (‘Ik verscheurde je foto’, met Ome Cor’s Show Duo) in een Utrechts café (Markzicht, dachten wij) waren naast Captain Iglo de Vissticks G. en A. aanwezig. Er zijn foto’s van, denken wij, maar wij hebben ze niet. EINDE NOOT *

 3. Ruud Harmsen says:

  > ‘Meervoudige persoonlijkheid’ en ‘schizofreen’ zijn niet synoniem.

  Inderdaad, daarom juist, ik hecht er altijd aan de begrippen correct te gebruiken.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties