Wilders en de media

Wilders: media kunnen de diepvries in‘ zegt de NRC. Die mededeling komt onder andere koppen op andere sites terug. En waarom? Omdat Geert Wilders het niet leuk vindt dat de media hun werk doen en daardoor tot de ontdekking zijn gekomen dat hij nogal wat hele en halve criminelen of in elk geval maatschappelijke brekebenen aan een kamerzetel heeft geholpen.

“Het gewroet van de media in het verleden van PVV’ers begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee. Ik zal natuurlijk zaken aanpakken waar PVV’ers fouten hebben gemaakt, maar de hyperige media kunnen hierover voorlopig even de diepvries in, wat mij betreft. Ik wil dat de rust terugkeert en reageer dus niet meer op ieder incident”, aldus Wilders.

Wij lachen ons rot, vooral omdat wij, in tegenstelling tot Geert Wilders, heel goed beseffen dat zijn PVV alleen maar groot heeft kunnen worden dankzij diezelfde media. Als de media met de PVV hetzelfde hadden gedaan als met Trots Op Nederland van Rita Verdonk (geen aandacht aan besteden als het niet nodig is), had de PVV, die beschouwd kan worden als de rechtstreexe erfgenaam van de Boerenpartij nu niet meer zetels gehad dan genoemde Boerenpartij op zijn hoogtepunt. Een stuk of zeuven, dachten wij.

De klaagzang van Wilders staat in schril contrast tot de eerste twee koppen die je op dit moment vindt als je koekelt op [Wilders media]: ‘Wilders heeft media in zijn greep‘ en ‘‘Wilders speelt de media virtuoos tegen elkaar uit’‘. Het is kennelijk eventjes uit met de greep, het uitspelen en de virtuositeit.

26-11-2010 15.18 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Geert Wilders, Kamerleden, Media

Er zijn 2 reacties op “Wilders en de media”

  1. The expression “waan van de dag” also comes to mind, doesn’t it? It does to my mind, anyway, whatever you or anybody else may think of it.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties