Captain Iglo’s Stijlboek

In noten bij reacties bij ‘Stan van Houcke is een held‘ en ‘Andere ervaring‘ hebben wij Captain Iglo’s Stijlboek genoemd. Onmiddellijk werden wij overstelpt (is dat een woord? Merkwaardig) met reacties, die allemaal neerkwamen op dezelfde vraag: “Is Captain Iglo’s Stijlboek ook te koop?”

Neen.

27-11-2010 12.27 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Boeken, Reacties, Redactiezaken

Er zijn 12 reacties op “Captain Iglo’s Stijlboek”

 1. […] en wij zijn trots op onze heldere stijl van schrijven (die wij hoofdzakelijk te danken hebben aan Cpt. Iglo’s stijlboek, doch dit terzijde), maar in dit geval is deze zin hoogstwaarschijnlijk niet als een dergelijk […]

 2. […] kan betekenen. Daar kunnen wij nix aan doen, dat komt door het dwingend voorgeschreven Captain Iglo’s stijlboek. Klachten te richten aan cptiglo@opinieleiders.nl, doch dit terzijde). We hebben meteen een leuk […]

 3. Rechtsstaat says:

  […] werkt."De juiste spelling is rechtsstaat, met dubbeles dus. Als meneer Harmsen even had gekeken hoe wij het doen, had hij dat kunnen weten.Hoe komt nu het misverstand dat er twee spellingen voor het woord […]

 4. […] crowdgesourct, crowdgesourst, krautgesorst of gekrautsorst heeft met de eer gaat strijken. Volgens Captain Iglo’s Stijlboek is het werkwoord overigens krautsorsen, doch dit […]

 5. […] uw en onze captain altijd gelijk heeft en de uitdrukking derhalve ook met een d op het eind in Captain Iglo’s Stijlboek is opgenomen, had daarmede de kous af kunnen zijn. Maar zo zijn wij niet getrouwd: wij willen dan […]

 6. […] Helaas weten wij beter: ten eerste helpt schreeuwen niet en ten tweede gaan komplotdenkers (volgens Captain Iglo’s stijlboek is het trouwens gewoon complotdenkers, doch dit terzijde) nooit het debat aan, al was het maar […]

 7. […] aanwezig, daarbij lijkt te zijn dat iets waar wordt als je het maar vaak genoeg herhaalt. Volgens Captain Iglo’s stijlboek moeten wij op dit punt dit stukje uit ‘The Hunting of the Snark’ citeren, dus dan doen […]

 8. […] VAN STOMMELING JONES: Wij hanteren hier de pluralis modestiae, dwingend voorgeschreven door Captain Iglo’s stijlboek (zie ook ‘Cpt. Iglo en de pedo kok‘; en ‘Nooit meer Ubuntu‘). Gezien het weblog van […]

 9. […] redenen heeft Stommeling Jones al eens voorgesteld om de term ZZPjer (die hij in strijd met Captain Iglo’s Stijlboek ZZP’er spelde) te vervangen door SUKKEL. Nu kennen wij een paar ZZPjers en wij zijn het niet […]

 10. […] en concludeert dan dat ze gelijk heeft omdat ze het zelf zegt. Dat komen we vaker tegen, en volgens Captain Iglo’s stijlboek moeten wij op dit punt dit stukje uit ‘The Hunting of the Snark’ citeren, dus dan doen we […]

 11. […] hanteren hier de pluralis modestiae, dwingend voorgeschreven door Captain Iglo’s stijlboek. […]

 12. […] Staten voor uiterst links doorgaat. Is Femke Halsema wel goed bij haar hoofd? (Noot: volgens Captain Iglo’s Stijlboek zijn retorische vragen niet toegestaan. Vat u deze vraag dus maar niet op als een retorische. Einde […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties