Stan van Houcke is een schijnheilige klootzak

Zoals u misschien niet weet is Stan van Houcke een fan van de ‘Palestijnse’ terroristen, die vooral naam gemaakt hebben door raketten af te schieten op Israëlische steden, bussen met schoolkinderen te laten ontploffen of zelfmoordbommers los te laten in Israëlische supermarkten. Dat mag allemaal van meneer van Houcke. Het zal wel zogenaamd voor ‘de goede zaak’ zijn, of zo.

Als een militair historicus opmerkt dat burgers in oorlogstijd een grote kans lopen slachtoffer te worden, dan mag dat niet van meneer van Houcke. De desbetreffende historicus is dan meteen een fascist:

De joods-Israelische militair historicus Martin Levi van Creveld is een man met fascistische opvattingen, zoals deze: als Palestijnse kinderen worden vermoord door Israelische strijdkrachten dan is dat een te verwaarlozen detail, want zoals hij in NRC uiteen mocht zetten, onschuldigen — of ze nu kinderen, vrouwen, bejaarden zijn — lopen nu eenmaal ‘de kans een zeer hoge prijs te betalen. Mais c’est la guerre.’

Wij lazen dit in ‘Martin Levi van Creveld 2‘, van maart 2009.

Stan van Houcke zegt:

De keren dat ik de resultaten van een oorlog zag kon ik alleen maar walgen. Toen ik bijvoorbeeld in 2002 op de West Bank een Israelische soldaat een Palestijns kind voor mijn ogen zag doodschieten, besefte ik dat ‘oorlog’ alles behalve ‘heerlijk [kan] zijn’.

Ja hoor, meneer van Houcke, maar ‘Palestijnse’ terroristen die zich uitleven op Israëlische burgers mag van u wel, is het niet? Maar ach, dat is natuurlijk ook geen oorlog: dat is gewoon terrorisme, dus in orde, zoiets? Vandaar dus dat wij Stan van Houcke een schijnheilige klootzak noemen.

Stan van Houcke, plaatje. Strip eigenlijk meer. Op het eerste plaatje zegt iemand, in wien wij 'de logger' herkennen, in de telefoon: "Nou moet u eens even goed luisteren, meneer van Houcke, dat u een waardeloze ouwe zak bent is nog tot daar aan toe. Zit ik niet mee." Op het tweede plaatje zegt hij: "Maar u raaskalt nogal veel en daar moet u onmiddellijk mee ophouden, begrijpt u wel. Gewoon niet meer doen. Anders zet ik het op mijn log." Op het derde plaatje staart hij zwijgend naar zijn scherm. Wij weten niet wat er in hem omgaat. Of in Stan van Houcke.

28-11-2010 13.49 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Arabische wereld, Stan van Houcke, Terrorisme

Er heeft iemand gereageerd op “Stan van Houcke is een schijnheilige klootzak”

 1. Stan van Houcke verbaasde zich erover dat Palestijnen ook wel als Arabieren worden aangeduid.

  Daarop schreven wij: de Palestijnse leider Zoehair Mohsen schrijft zelf in een beroemd interview in Trouw:

  “In feite bestaat er geen Palestijns volk.
  Tussen Jordaniër, Palestijnen, Syriër en Libanese zijn er geen verschillen. Wij maken deel uit van een volk, de Arabische natie.
  Alleen maar om politieke redenen onderschrijven wij zorgvuldig onze Palestijnse identiteit. Ja, het bestaan van een aparte Palestijnse identiteit is er alleen om tactische redenen. De stichting van een Palestijnse staat is een nieuw middel in de strijd tegen Israel.”

  Dat vond hij niet leuk.
  Censuur was voor hem de logische oplossing.

  Die reactie heeft hij tot twee maal aan toe ‘weggepoetst’.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties