WordPress en subdomeinen

De subdomeinen geertwilders.opinieleiders.nl en stanvanhoucke.opinieleiders.nl hadden u sinds respectievelijk ‘Geert Wilders, nog maar eens‘ en ‘Stan van Houcke, nog maar eens‘ bekend kunnen zijn. In dat geval weet u ook dat die subdomeinen in eerste instantie slechts verwezen naar de categorieën Geert Wilders en Stan van Houcke. Het kon dan ook niet lang duren voor uw en onze captain ons verzocht om een nieuw subdomein aan te maken: yvonnevanhertum.opinieleiders.nl. In eerste instantie verwees dat naar de categorie Yvonne van Hertum, zoals u vast al geraden had.

Intussen waren wij op zoek gegaan naar mogelijkheden om iets nuttigers te doen met die subdomeinen en dan met name in combinatie met WordPress en de categorieën van WordPress. Bij de Plugins vonden wij WP Subdomains:

WP Subdomains is a plugin for wordpress that allows you to setup your main categories, pages and authors as subdomains.
Other features include custom themes and site layout widgets.
Setup main categories as subdomains
Setup main pages as subdomains
Setup author archives as subdomains
Tie pages to categories so they only appear under that category or category subdomain
Pick a different theme for… By Alex Stansfield.

Dat leek ons precies wat we nodig hadden, dus even gekeken op de desbetreffende pluginpagina bij WordPress.org, alwaar wij ons niet lieten afschrikken door: “WordPress 3.0.1 + Plugin 0.6.90 = Broken :(” en “2 people say it works. 9 people say it’s broken.” Na installatie bleek ons echter dat die negen mensen keihard gelijk hadden, waarop we de plugin net zo hard weer geveegd hebben. Dat was wel jammer.

Uw en onze captain liet zich hierdoor echter niet ontmoedigen en verzocht ons ook het subdomein sex.opinieleiders.nl aan te maken, terwijl er voor ‘sex’ nog niet eens een aparte categorie was. die hebben we toen ook maar gemaakt, waarna het stukje ‘Sex‘ het eerste stukje in die nieuwe categorie werd.

Inmiddels hadden wij het lumineuze idee gehad om op de verschillende subdomeinen in ieder geval wat plaatjes te parkeren, zodat we die niet meer centraal in de ‘uploads’ directory van WordPress hoeven te plaatsen. Voor sex.opinieleiders.nl hadden we geen plaatje, dus dat bevatte alleen het indexbestand.

Vanochtend werd ons gevraagd het subdomein grettaduisenberg.opinieleiders.nl te creëren. Dit keer hoefden wij er zelfs geen categorie of subcategorie voor te maken, want wij hoefden er slechts een plaatje neer te zetten. En toen bedachten we dat we het indexbestand, dat we er toch echt wilden hebben, konden laten verwijzen naar de zoekresultaten van Sphider, die weliswaar niet optimaal zijn, maar waar voor de geïnteresseerde in ieder geval wel íets te vinden is. In overleg met uw en onze captain hebben we dat toen ook voor de andere subdomeinen zo geregeld.

Daar blijft het voorlopig bij, want alle oplossingen die wij bedachten voor eventuele vaste pagina’s (html of php) voeren stuk op de lay-out, in dier voege dat er dan bij een eventuele wijziging in de lay-out van de templates op het blog een paar andere bestanden ook gewijzigd zouden moeten worden, tenzij we er nu een paar uur extra in zouden steken, waar wij te duur voor zijn. Op internet hebben wij ons probleem overigens een paar keer voorbij zien komen, maar de oplossing jammer genoeg nog niet.

30-11-2010 15.01 | Door: Technische Dienst | Categorie: Computerij, Geert Wilders, Sex, Stan van Houcke, Yvonne van Hertum

Er heeft iemand gereageerd op “WordPress en subdomeinen”

  1. WordPress says:

    […] 3.1 wagen wij ons niet, daar wij met WordPress 3.0 nog steeds tevreden zijn en het probleem met de subdomeinen of subdomains toch nog wel niet zal zijn opgelost op een manier waar wij wat aan […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.23 RSS-feed/RSS-feed reacties