Arjan el Fassed in opspraak

Arjan el Fassed, kent u die naam? Nou, wij eerlijk gezegd ook pas net. Eerst zagen we zijn naam bij Keesjemaduraatje, in ‘Financierde GroenLinks-kamerlid zelfmoordterroristen?‘:

“The LAW spokesman, Arjan El Fassed explained, that while LAW is not a humanitarian organization per se. he mentioned that monies that they receive from the Rabbis for Human Rights go to the families of the “martyrs” who have been killed over the past ten months. Asked to define what he means by “martyrs”, El Fassed described the various attacks in which Palestinians have died in attacks on Israelis. In other words, the Rabbis for Human Rights have been providing funds for the families of suicide bombers.”

Toen wij vervolgens gingen koekelen op [Arjan El Fassed], kwamen wij terecht bij ‘In opspraak geraakt GroenLinks Kamerlid al eerder betrokken bij schandaal‘, alwaar onder andere te lezen valt:

Eerder deze week berichtte De Dagelijkse Standaard dat GroenLinks Tweede Kamerlid Arjan El Fassed oprichter is van het extremistische Electronic Intifada én dat hij voorheen werkzaam was bij ICCO – de organisatie die Electronic Intifada sinds 2007 subsidiëert. Dit nieuws werd opgepikt door verscheidene andere websites en magazines, waaronder Elsevier.

Wij weten niet zeker of wij dat eerder deze week gelezen hadden, maar als dat wel zo was, interesseerde het ons niet zo heel erg, omdat je zoiets nu eenmaal van GroenLinks kunt verwachten. Wij vragen ons bijvoorbeeld af of Yakov Weizmann ooit antwoord gehad heeft op zijn mailtje aan Femke Halsema en Mariko Peters (Zie ‘Cpt. Iglo vraag mening Geert Wilders over gedrag Femke Halsema‘), waarin hij onder andere zei:

Ten eerste de zoekterm Israel. Hierin zegt de fractie “specialist” dat de zelfmoordaanslagen van de Palestijnen niet goed zijn te praten, maarrr(hoezo die maar) dat de acties van Israel tegen “onschuldige Palestijnse burgers” HELEMAAL niet zijn goed te praten. Nu dacht ik altijd dat de zelfmoordaanslagen van Palestijnse terroristen altijd expliciet gericht waren [op] het doden van onschuldige burgers(bijvoorbeeld forensen in een bus), u laat het woord “onschuldig” bij de zelfmoordaanslagen echter weg. Het Israelische leger wil altijd zoveel mogelijk onschuldige doden voor komen. U draait het juist volledig om. Verder snap ik het woordje “maar” niet, ik vind dat een nogal suggestief woordje. Waarom zijn de acties van het Israelische leger “helemaal” niet goed te praten? Zijn die dan erger dan de Palestijnse acties? (Immers die zijn slechts “niet goed te praten”, ipv. “helemaaal niet goed te praten”.)

Ten tweede de zoekterm ‘holocaust’ en ‘shoa’. Deze heb ik ingetikt, omdat de fractie “specialist” mbt. Israel nogal anti-semitisch overkwam. En ja hoor, bij GroenLinks weten ze dan niet precies wat er bedoelt wordt. Volgens mij is het ontkennen van de Shoa strafbaar.

[…]

Ik hoop dat u mij enigszins uitleg kunt geven over uw anti-semitische uitspraken […]

Wij gaan hier niet het hele stuk van de Dagelijkse Standaard citeren, maar nog wel even de volgende alinea, waaruit blijkt dat men bij de Dagelijkse Standaard in ieder geval het mailtje van Yakov Weizmann niet kent:

De enige vraag die ons nog rest is waarom El Fassed nog niet uit de partij is gezet door Femke Halsema? Hoe kan het dat deze zelfverklaarde linksliberaal El Fassed nog niet heeft gevraagd zijn zetel ter beschikking te stellen? De man heeft aanzienlijk meer op zijn kerfstok dan de PVV’er James Sharpe die, daar was iedereen het over eens, er verstandig aan deed door op te stappen nadat hij ook bij enkele schandaaltjes betrokken was. Natuurlijk zou Halsema El Fassed gewoon kunnen laten blijven, maar dan bewijst ze wel eens temeer een ontzettende hypocriet te zijn; jammeren en zeuren over Kamerleden die een dubieus verleden hebben als zij lid zijn van rechtse partijen, maar snel de andere kant op kijken als het haar eigen mensen betreft.

Wij denken niet dat El Fassed uit de GroenLinksfractie gegooid gaat worden en voor zover wij die GroenLinkse terroristenvriendjes kennen krijgt hij eerder schouderklopjes, complimenten en huldeblijken dan dat ze boos tegen hem gaan doen.

2-12-2010 13.54 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Arabische wereld, Kamerleden, Terrorisme

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties