Yvonne van Hertum doorgedraaid

Goed, wij weten dat wij al lang geleden gezegd hebben dat Yvonne van Hertum over is. En dat is ook zo. Sommige van haar stukjes zijn echter zo dom dat wij er niet omheenkunnen en af en toe zijn haar kreten om aandacht zo hartverscheurend dat we dan maar weer niet de kwaadste willen zijn en haar de gezochte aandacht toch maar geven.

Vandaag is het weer zo ver. Op haar kattenblerghje schrijft ze: ‘Gevoel‘. Daarin zegt ze:

Ken je dat gevoel dat je het zat bent? Dat je nog een heel klein zetje nodig hebt voor je totaal over de rooie gaat en dingen gaat doen waar je later misschien spijt van zult krijgen?

“O jeetje”, dachten wij, “zou ze suïcidaal aan het worden of geworden zijn? Gauw verder lezen.”

Hoewel spijt…..

Ja hoor, zie je wel. Van zelfmoord kun je geen spijt krijgen, want er is geen leven na de dood, hoewel er wel een reisgids voor het hiernamaals bestaat, maar die heeft ze vast niet gelezen.

Mooi dan weet je waar ik nu over praat, ik richt me rechtstreeks tot jou ja, jij die hele dagen op mijn blog zit te loeren wat ik aan het doen ben…..make my day.

Nu neemt het stukje toch wel een heel onverwachte wending. De dichteres wendt zich plotseling tot de lezer en lijkt wel kwaad op diezelfde lezer: “jij die hele dagen op mijn blog zit te loeren wat ik aan het doen ben.” Hier treedt de discrepantie tussen het exhibitionisme van zo’n kattenblerghster en het voyeurisme van zo’n kattenblerghjeslezer helder aan het daglicht. Laten wij nou altijd gedacht hebben dat die twee dingen elkaar naadloos aanvulden, dus om te zeggen dat wij nu weten waar ze het over heeft: eerlijk gezegd niet. Maar ja, wij zijn de doelgroep ook niet, want wij kijken maar af en toe en dan nog meestal met tegenzin.

In drie zinnen van suïcidaal naar Dirty Harry (“make my day”), is dat een prestatie of een teken dat het nooit meer goed komt? Of haalt ze gewoon de films door elkaar en wilde ze meer klinken als de geschifte Martin Riggs (Mel Gibson) in Lethal Weapon:

Hey, look friend, let’s just cut the shit. Now we both know why I was transferred. Everybody thinks I’m suicidal, in which case, I’m fucked and nobody wants to work with me; or they think I’m faking to draw a psycho pension, in which case, I’m fucked and nobody wants to work with me. Basically, I’m fucked.

Wij weten het niet. Evenmin weten wij waarom mevrouw van Hertum de volgende tags bij haar stukje geplaatst heeft:

Feyenoord, Geert Wilders, Google, Gretta Duisenberg antisemiet, Mijn mening, Rotterdam, www.stopkinderseks.com, www.yvonnevanhertum.com.

Aan haar onzinnige gebruik van tags hebben wij inmiddels vaak genoeg (de laatste keer hier) aandacht besteed, dus dat geloven wij verder wel. Rest dus alleen nog de vraag waarom ze een fotootje van een bange wolf bij het stukje geplaatst heeft.

Yvonne van Hertum is nu helemaal doorgedraaid. Ze begint zelfs haar lezers te bedreigen

6-12-2010 12.49 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Beesten in het nieuws, Boeken, Film, Loggers gelogd, Yvonne van Hertum

Er heeft iemand gereageerd op “Yvonne van Hertum doorgedraaid”

  1. OMG says:

    Toepasselijk en vermakelijk bovendien is de advertentie boven de tags.

    Lechnerconsult, Specialisten bij gezondheidsschade.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties