Aluhoedje Stan van Houcke ‘ervaringsdeskundige’

Aluhoedje Stan van Houcke schijnt zichzelf er niet alleen van overtuigd te hebben dat hij journalist is, maar ook dat hij in dier voege alles weet over de media. Het is dat hij het zelf zegt, in ‘Ad Lagendijk Professor 2‘:

[…] heeft anderzijds een gebrekkig beeld van de werking van massamedia. Zo weet ik dankzij het feit dat ik als ervaringsdeskundige de pers decennialang van binnenuit heb kunnen bestuderen.

Het desbetreffende artikel is ongetwijfeld weer het bij Stan ‘aluhoedje’ van Houcke gebruikelijke geraaskal, dus dat hebben we goeddeels overgeslagen, op de laatste alinea na:

Kijk professor Lagendijk, theoretisch klopt uw model wel: uitvoerende macht, rechterlijke macht, wetgevende macht, trias politica en dan als klap op de vuurpijl ook nog eens de commerciele pers die alles haarscherp controleert. Maar geloof me, in de praktijk is het bijna een even grote chaos als het in deeltjesversneller kan zijn. Het heeft allemaal te maken met de vooronderstellingen waarmee men begint, de wijze waarop men kijkt. Een relativiteitstheorie voor het menselijk handelen, zou veel verhelderen. Afhankelijk van de gebruikte meetopstelling doet straling zich voor als golven dan wel als een stroom van massaloze deeltjes, de fotonen, maar daar weet u veel meer van dan ik, net zoals ik de journalistiek beter doorgrond dan u het ooit zal kunnen. Ieder zijn vak, nietwaar?

Aandoenlijk, niet?

Stan van Houcke, plaatje. Strip eigenlijk meer. Op het eerste plaatje zegt iemand, in wien wij 'de logger' herkennen, in de telefoon: "Nou moet u eens even goed luisteren, meneer van Houcke, dat u een waardeloze ouwe zak bent is nog tot daar aan toe. Zit ik niet mee." Op het tweede plaatje zegt hij: "Maar u raaskalt nogal veel en daar moet u onmiddellijk mee ophouden, begrijpt u wel. Gewoon niet meer doen. Anders zet ik het op mijn log." Op het derde plaatje staart hij zwijgend naar zijn scherm. Wij weten niet wat er in hem omgaat. Of in Stan van Houcke.

6-12-2010 19.01 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aluhoofddeksels, Loggers gelogd, Media, Stan van Houcke

Er heeft iemand gereageerd op “Aluhoedje Stan van Houcke ‘ervaringsdeskundige’”

  1. […] Lagendijk. Gisteren al moesten wij vreselijk lachen omdat Stan van Houcke zichzelf benoemd had tot ‘s werelds grootste mediaexpert, omdat hij als ‘journalist’ ‘ervaringsdeskundige’ zou zijn, maar vandaag […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.22 RSS-feed/RSS-feed reacties