Stan van Houcke begrijpt er niets van

WikiLeaks ondermijnt democratie‘, aldus Ad Lagendijk.Wij denken dat dat wel meevalt, aangezien WikiLeaks in de laatste lading documenten, waarover zoveel te doen schijnt te zijn, geen werkelijk onthutsende onthullingen doet, maar goed, Ad Lagendijk denkt dat Wikileaks de democratie ondermijnt en dat is zijn goed recht.

Maar niet volgens Stan ‘Noord-Korea is te soft’ van Houcke, die prompt ruzie is gaan zoeken met meneer Lagendijk. Gisteren al moesten wij vreselijk lachen omdat Stan van Houcke zichzelf benoemd had tot ‘s werelds grootste mediaexpert, omdat hij als ‘journalist’ ‘ervaringsdeskundige’ zou zijn, maar vandaag maakt hij het nog bonter. In ‘Ad Lagendijk Professor 3‘ blijkt Stan ‘een van de dommere aluhoedjes’ van Houcke zichzelf ook nog als intellectueel te beschouwen:

Hier suggereert een wetenschapper dat rationele kritiek op het democratisch functioneren van een zogeheten democratie niets anders is dan wat de christenen hoogmoed noemen. Met andere woorden: fundamentele kritiek op de democratie is niet mogelijk. En voor de rest gaat professor Lagendijk niet in op de gedocumenteerde wetenschappelijke kritiek op ons bestel. Dit is een schoolvoorbeeld van de wijze van discussieren in de polder. Hoeveel intelligenter is het debat onder intellectuelen in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Anders zouden wij niet weten waar die laatste zin goed voor is. Maar afgezien daarvan: de professor had natuurlijk wel gewoon gelijk. Hij schijnt namelijk de moeite te hebben genomen meneer van Houcke het volgende mede te delen:

‘Het niet eens zijn met wat er in een democratie gebeurt, wijten aan een gebrek aan democratisch gehalte, berust op vertrouwen in eigen morele superioriteit.’

En daar had Stan ‘de meesterkoppiepeester’ van Houcke natuurlijk geen antwoord op, want zoiets is te moeilijk voor hem.

Stan van Houcke, plaatje. Strip eigenlijk meer. Op het eerste plaatje zegt iemand, in wien wij 'de logger' herkennen, in de telefoon: "Nou moet u eens even goed luisteren, meneer van Houcke, dat u een waardeloze ouwe zak bent is nog tot daar aan toe. Zit ik niet mee." Op het tweede plaatje zegt hij: "Maar u raaskalt nogal veel en daar moet u onmiddellijk mee ophouden, begrijpt u wel. Gewoon niet meer doen. Anders zet ik het op mijn log." Op het derde plaatje staart hij zwijgend naar zijn scherm. Wij weten niet wat er in hem omgaat. Of in Stan van Houcke.

7-12-2010 14.12 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aluhoofddeksels, Loggers gelogd, Stan van Houcke

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.22 RSS-feed/RSS-feed reacties