Waarom zou Julian Assange gesteund moeten worden?

Julian Assange van Wikileaks is volgens de wet in zijn deel van de wereld vermoedelijk gewoon een dief of een heler en hoort waarschijnlijk volgens diezelfde wet bestraft te worden. Als ze de aanklacht verzwaren met ‘spionage’, is hij helemaal de lul, wat wij u brommen. Nou en?

Julian Assange moet zich in Zweden verantwoorden in verband met sexuele misdragingen die daar strafbaar zijn. Als hij daarvoor wordt veroordeeld, zou dat natuurlijk kunnen komen doordat hij datgene waarvan hij beschuldigd wordt gewoon gedaan heeft. De man lijkt ons (en ons niet alleen) een vreselijke idioot, en die zijn tot veel in staat, die vreselijke idioten.

Wat wij niet begrijpen, is dat allerlei aluhoedjes, anarchisten en malloten deze Julian Assange steunen en hem zelfs tot held lijken te willen uitroepen, als ze dat niet al gedaan hebben.

Nu zijn wij zelf van oudsher anarchist, maar voor zo’n prutser als die Assange kunnen wij geen enkele bewondering opbrengen. Als anarchist zijn wij er al jaren van overtuigd dat overheden niet alleen niet deugen, maar zelfs niet kúnnen deugen, al zouden ze willen. Het enige wat je kunt hopen is dat de rechtsstaat zich een beetje aan de eigen regels houdt, maar intussen weet je, of hoor je te weten, dat dat dan meer een kwestie van mazzel dan van iets anders is. Als je de regels van de staat overtreedt, word je bestraft, zo simpel ligt dat.

Als je wilt aantonen dat de staat niet deugt, doe je er dus goed aan daarbij niet de regels van de staat te overtreden en het stelen, helen of lekken van vertrouwelijke documenten valt in de meeste landen wel degelijk onder het overtreden van de regels. Een anarchist die zo dom is zich te gedragen alsof de staat niet bestaat, komt dus net als iedere andere wetsovertreder in aanmerking voor straf. Die Julian Assange lijkt ons trouwens meer een aluhoedje dan een anarchist, doch dit terzijde.

Nu vraagt u zich ongetwijfeld af waarom wij Julian Assange even eerder een prutser genoemd hebben en dat leggen wij volgaarne even uit, want zo zijn wij. De man is een prutser omdat hij kennelijk wel de hand heeft weten te leggen op een heleboel potentieel interessante of nuttige documenten, maar daar niets interessants of nuttigs mee gedaan heeft, daarom. Als je de boel wilt ontregelen en je komt bijvoorbeeld al dan niet toevallig achter de locatie van de belangrijkste onderzeese communicatiekabels, of hoe die dingen ook heten, dan organiseer je toch een even leuke als effectieve sabotageactie? Dan ga je toch niet lopen roeptoeteren dat je weet waar ze liggen? En er zijn vast wel meer dingen waar die sukkels (als het er meer zijn, want voor hetzelfde geld is die autist geheel in zijn eentje. Je weet het niet) van Wikileaks leuke dingen mee hadden kunnen doen, maar niet gedaan hebben. Op zijn minst een gemiste kans dus. Julian Assange is daarmee de Clarence Seedorf van het internet: zelf besluiten dat jíj de penalty moet nemen en hem dan huizenhoog de tribunes injagen. Wat een rund.

* TOEVOEGING: Dat men Assange op een extreemrechts blogje ook al tot held verklaart spreekt natuurlijk ook niet in zijn voordeel. EINDE TOEVOEGING *

* TWEEDE TOEVOEGING: In tegenstelling tot wat sommigen schijnen te denken hoeft Assange ook niet dood. Wij weten vrij veel van geheime diensten en wij kunnen u vertellen: als hij dood had gemoeten, was hij al dood geweest. Zo moeilijk is dat namelijk niet. EINDE TOEVOEGING *

7-12-2010 19.14 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Aluhoofddeksels, Computerij, Juridisch, Politiek

Er zijn 2 reacties op “Waarom zou Julian Assange gesteund moeten worden?”

  1. […] Julian Assange opgepakt is, heeft Wikileaks een andere woordvoerder, de IJslander Kristinn Hrafnsson. De man […]

  2. […] ons stond Wikileaks er toch al slecht op, wegens verregaande domheid, maar hier en daar hadden de sukkels nog merkwaardig veel goodwill te verspelen. Welnu: geef een […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties