Michael van der Galien vergist zich

Michael van der Galien vergist zich. Of hij snapt het gewoon niet, dat kan ook. In ‘Zaak randpedo Robert Mikelsons laat belang harder straffen zien‘ schrijft hij namelijk:

Deze zaak laat voor de zoveeste keer het belang van harder straffen zien. Dit soort beesten zouden zich wel tweemaal bedenken voordat ze zich aan kinderen vergrijpen als ze weten dat ze uit kunnen kijken naar chemische castratie en een levenslange gevangenisstraf als ze gepakt worden. In plaats daarvan komen ze er ongetwijfeld met een paar jaar vanaf, terwijl hun tientallen slachteroffertjes hun leven lang gebukt gaan onder een gigantisch trauma.

Nederland moet in het algemeen harder straffen, maar zeker op het gebied van kindermisbruik. Veroordeelde kinderverkrachters hebben geen enkel recht op compassie of gematigdheid. Hard straffen en ervoor zorgen dat ze geen gevaar meer vormen voor andere kinderen door middel van chemische castratie.

Dit is gelul van een dronken aardbei. Straf is namelijk achteraf. Oftewel: het slachtoffer van welk misdrijf dan ook, heeft verrotte weinig aan een zwaardere straf voor de dader. Wat wel wil helpen, is een enorme geldelijke compensatie, te betalen door de boef, bij vermogensdelicten, diefstal en straatroof, bijvoorbeeld € 1.000,- (duizend euro) per gestolen euro, zodat iemand die beroofd wordt van een portemonnaie met een tientje erin daar tienduizend uiri voor terugkrijgt.

Daar heb je echter alleen iets aan als de pakkans hoog genoeg is, zeg zo’n 100% (tenzij een lagere pakkans ook al afschrikwekkend genoeg werkt, natuurlijk). Hetzelfde geldt bij andere misdrijven en overtredingen: als de pakkans niet groot is, doen we het lekker toch. Al zet je op bellen in de auto de doodstraf, dan nog gaan er mensen zitten bellen in de auto, aangezien ze toch niet gepakt denken te worden. Daar staat tegenover, of komt bij, dat mag u zelf weten, dat de boef die bezig is aan een klein vergrijp waar een onevenredig zware straf op staat, niet zal schromen een zware misdaad (vermoorden van getuigen, zoiets) te plegen als hij daardoor de pakkans verkleint.

* TOEVOEGING: Stommeling Jones wil graag dat wij hier even wijzen op zijn ‘Pakkans vergroten, straffen verlagen‘. Welnu, bij dezen. EINDE TOEVOEGING *

13-12-2010 14.56 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch

Er heeft iemand gereageerd op “Michael van der Galien vergist zich”

  1. […] van der Galien is op deze webzijde een paar keer aan de orde geweest, en wel in ‘Michael van der Galien vergist zich‘ en ‘Michiel van der Galien leest Geert Wilders de les‘. Zoals uit die stukjes […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties