Misdaadjournalist H.J. Korterink onzorgvuldig

Misdaadjournalist H.J. Korterink is onzorgvuldig, om het voorzichtig te zeggen. In ‘Misdaadjournalist verrassend goedgelovig‘ schreef uw en onze captain:

En we zeggen ook dat de ‘misdaadjournalist’ kennelijk verrassend goedgelovig is, op voorwaarde dat men hem precies vertelt wat hij toch al wilde horen. Hoe betrouwbaar is zo’n ‘misdaadjournalist’ eigenlijk?

Tsja, hoe betrouwbaar is die Korterink? Niet zo heel erg, vrezen wij. Hij lijkt ons te onzorgvuldig om betrouwbaar te zijn. Ene Robbert had over de betrouwbaarheid van ‘misdaadjournalist’ Korterink al eens de volgende vraag gesteld:

Hoe betrouwbaar is misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink als de veroordeelde oplichter en lasteraar Matt Hoorn verantwoordelijk is voor zijn website?(Bron: HP de Tijd van 7 augustus 2009)”

Da’s een goeie, maar wij gaan er nu niet verder op in. Wij willen het niet zozeer over ‘s mans onbetrouwbaarheid als wel over zijn onzorgvuldigheid hebben. Naar aanleiding van gisteren dus, waarvoor u eerst even ‘Yvonne van Hertum medeplichtig aan zedenzaak Amsterdam?‘ en ‘De Telegraaf gaat rectificeren‘ moet lezen. Gaat uw gang, wij wachten wel even.

Zo, daar zijn we weer. Het is natuurlijk al verregaand onzorgvuldig als je een stukje schrijft en dat in je volgend stukje moet rectificeren, maar dat snappen we nog. Wat wij dan niet snappen, is dat je vervolgens beide stukjes laat verdwijnen. Een fout gemaakt en een fout toegegeven, wat is daar mis mee? Goed, je zou nog je excuses kunnen aanbieden, maar neen, Korterink laat de stukjes verdwijnen. De held.

Maar omdat hij toch zijn gelijk wil halen, schrijft hij vandaag:

De Telegraaf legde gisteren een connectie met André M., zijnde Koos M. te Indonesië, die als financier van een kinderpornonetwerk werd aangeduid. Dat vond André M. niet prettig en hij eiste meteen rectificatie, ook van mij, nadat ik het berichtje uit de krant had overgenomen. Die ‘rectificatie’ staat nu in de krant:

En daaronder dan de rectificatie van de De Telegraaf.

Gisteren wist meneer de misdaadjournalist nog alles van Koos M.:

Hij had het – onder veel meer – voorzien op pedojaagster Yvonne van Hertum. De beste man heet Arend Jacobus (‘Koos’) M., geboren in Bussum in 1948. Blijft zo iemand buiten schot, of moet er ook eens even een diplomaat bij hem langs? Ik heb zijn adres.

En nu heet Koos plotseling André. Alsof meneer Korterink ineens geen idee meer heeft over wie het gaat. Hm. Ons bekruipt het vermoeden dat meneer Korterink hier opzettelijk doet alsof hij van niets weet, opdat niemand zou kunnen gaan denken dat hij zich laat souffleren door Yvonne van Hertum of Matt Hoorn, die allebei al heel lang jacht maken op Koos Mooij. Anders weten wij het ook niet.

15-12-2010 14.24 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Loggers gelogd, Yvonne van Hertum

Er zijn 3 reacties op “Misdaadjournalist H.J. Korterink onzorgvuldig”

 1. Ruud Harmsen says:

  > over ‘s
  > aan zedenzaak Amsterdam?‘

  Ik haaat verkeerdomme kwootjes!

 2. Ruud Harmsen says:

  Die Korterink had over de Deventer moordzaak (uw en jullie captain en andere redactieleden welbekend, nietwaar¿) ook altijd een uitgesproken mening, maar op argumenten van anderen ging hij nooit inhoudelijk in. Klinkt bekend.

 3. Ruud Harmsen says:

  > nietwaar¿)

  Ik haaad verkeerdomme vraachtekens ¡¡


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties