Stan van Houcke zoekt nu ruzie met heel Nederland

In ‘De Grachtengordel‘ raaskalt beroepskoppiepeester Stan van Houcke onder andere:

Amsterdam is de enige stad in Nederland, kosmopolitisch, chaotisch, het begin van elke werkelijke verandering, het tegenovergestelde van de provincie. Amsterdam betekent onrust in een land dat in alle opzichten provinciaals is.

Wij krijgen sterk de indruk dat dit serieus bedoeld is. Bovendien lijkt Stan van Houcke deze vermeende eigenschappen van Amsterdam nog hogelijk te waarderen ook. Het is werkelijk heel vreselijk. Het positieve hiervan is dat Stan van Houcke er op deze manier snel in zal slagen niet alleen niet door ons of andere redelijk denkende mensen, maar zelfs door helemaal niemand meer serieus genomen te worden.

Trouwens grappig met die provincialen als Stan van Houcke en Youp van ‘t Hek: die schijnen te denken dat: a) Amsterdammer zijn iets goeds is en b) heel hard roepen dat je Amsterdammer bent ervoor zorgt dat je ook daadwerkelijk Amsterdammer bent, ook al ben je in werkelijkheid alleen maar een geboren Zeeuwse Boer of een mislukte Gooische Bal met een moeilijke jeugd.

Zou het die eikels nou werkelijk ontgaan dat heel Nederland een pleurishekel heeft aan Amsterdam en de Amsterdammers? Heel Nederland? Neen! Eén dorpje biedt moedig weerstand. En dat dorpje heet Amsterdam. De enige plaats in Nederland die misschien een stad genoemd zou kunnen worden is trouwens Rotterdam, maar dat is een heel ander verhaal.

Stan van Houcke, plaatje. Strip eigenlijk meer. Op het eerste plaatje zegt iemand, in wien wij 'de logger' herkennen, in de telefoon: "Nou moet u eens even goed luisteren, meneer van Houcke, dat u een waardeloze ouwe zak bent is nog tot daar aan toe. Zit ik niet mee." Op het tweede plaatje zegt hij: "Maar u raaskalt nogal veel en daar moet u onmiddellijk mee ophouden, begrijpt u wel. Gewoon niet meer doen. Anders zet ik het op mijn log." Op het derde plaatje staart hij zwijgend naar zijn scherm. Wij weten niet wat er in hem omgaat. Of in Stan van Houcke.

27-12-2010 12.10 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aardrijkskunde, Loggers gelogd, Stan van Houcke

Er zijn 10 reacties op “Stan van Houcke zoekt nu ruzie met heel Nederland”

 1. Boerkaverbod says:

  […] boerkaverbod is zeer actueel doordat politieman Welten (commissaris of zo in ons minst favoriete dorp) gemeend heeft te moeten vertellen dat het boerkaverbod hem zijn rug zal roesten. Het zal hem zijn […]

 2. […] is er klaar mee‘ lezen wij op de webzijde van ons minst favoriete dorp. En waar zijn die Amsterdamse hufters dan wel klaar mee? Met discriminatie, schijnt. Het draait […]

 3. […] eerste slag hebben Mohamed Rabbae en consorten misschien gewonnen, maar zelfs in ons minst favoriete dorp moeten er toch mensen zijn die de subsidiekraan voor zo’n stelletje straatvechters durven […]

 4. […] op school gezeten”) die er maar niet in slaagt zijn studie Kunstgeschiedenis af te maken en ons minst favoriete dorp bruisend en kosmopolistisch vindt. En over Frontaal Naakt zegt […]

 5. […] van Marokkaanse jongeren in Amsterdam” toch? Zou mevrouw van der Veer soms in ons minst favoriete dorp wonen, of willen wonen? Zou het haar ontgaan zijn dat het grootste deel van Nederland daar niet […]

 6. […] goedkoper uit dan wanneer we geparkeerd hadden (tenzij ze in Rotterdam iets slimmer zijn dan in ons minst favoriete dorp, en redelijke tarieven hanteren, want dan parkeren we gewoon. We zijn gekke Henkie niet.), maar ook […]

 7. […] wilden wij graag weten waarom uw en onze captain plotseling zo positief was over ons minst favoriete dorp, dus zijn we dat stukje even gaan lezen, waardoor ons stukje over de Vrede van Utrecht enige […]

 8. Ruud Harmsen says:

  Dat heb ik ook wel eens, dat ik vele jaren (ruim 2 in dit geval) na dato toch nog foutjes vind, ondanks intensieve meervoudige controleslagen.

  “Wij krijgen sterk dit indruk dat dit serieus bedoeld is.”

  De indruk, dus, duidelijk en uiteraard.

  * Uiteraard. Foutje hersteld. *

 9. Ruud Harmsen says:

  Is dat verhaal, over Rotterdam dus, later alsnog verteld en zo ja, waar?

  DGV zegt: Niet dat wij weten. EINDE NOOT *

 10. […] verbaast ons nix, maar dat komt dan weer doordat ook er ook in ons minst favoriete dorp nog steeds mensen wonen die naar hun werk moeten en haast hebben, of andersom. En als je haast […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.23 RSS-feed/RSS-feed reacties