Zielige ouwe dief Stan van Houcke leeft zich uit op studente

Stan van Houcke, u weet wel, die zielige antisemitische aan lager wal geraakte dief die hier wel eens eerder ter sprake is geweest heeft nu iemand gevonden die hij denkt aan te kunnen. Nu heeft Stan van Houcke zich wat dat betreft wel vaker vergist, maar in dit geval is het wel extreem zielig voor hem: een studente, tenminste dat zegt Stan van Houcke, heeft een stukje geschreven in de NRC en Stan van Houcke vindt dat stukje racistisch. De ‘studente’ had namelijk geschreven dat ze bang werd als ze een islamitische extremist in een jurk in de tram zag zitten en antisemiet Stan van Houcke laat nu al afleveringen lang achter elkaar zien dat hij het verschil niet kent tussen een islamitische extremist in een jurk en een orthodoxe jood en bij uitbreiding het verschil niet tussen gerechtvaardigde zenuwen bij het zien van een potentiĆ«le terrorist en de angst voor een ouderwetse doch vredelievende godsdienstwaanzinnige. Bovendien denkt Stan van Houcke kennelijk dat een islamitische jurk een rassenkenmerk is, want anders is helemaal onbegrijpelijk waarom hij het over racisme heeft. Maar ach, het is Stan van Houcke, dus waarom zouden wij ons er eigenlijk druk over maken.

Stan van Houcke, plaatje. Strip eigenlijk meer. Op het eerste plaatje zegt iemand, in wien wij 'de logger' herkennen, in de telefoon: "Nou moet u eens even goed luisteren, meneer van Houcke, dat u een waardeloze ouwe zak bent is nog tot daar aan toe. Zit ik niet mee." Op het tweede plaatje zegt hij: "Maar u raaskalt nogal veel en daar moet u onmiddellijk mee ophouden, begrijpt u wel. Gewoon niet meer doen. Anders zet ik het op mijn log." Op het derde plaatje staart hij zwijgend naar zijn scherm. Wij weten niet wat er in hem omgaat. Of in Stan van Houcke.

29-12-2010 19.26 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Aluhoofddeksels, Godsdienstwaanzin, Loggers gelogd, Stan van Houcke

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.22 RSS-feed/RSS-feed reacties