Amerikanen dwingen .com, .net en .org sites offline

In aanloop naar de Superbowl, het grootste sportevenement van de VS, heeft een Amerikaanse rechter tien sportsites die bekend staan het evenement te zullen streamen offline gehaald. Dit gebeurde zonder waarschuwing per gerechtelijk bevel direct bij de registry, de beheerder van een topleveldomein.

Zie ‘Amerikanen dwingen .com, .net en .org sites offline‘.

De vraag is of dat allemaal zomaar kan en het antwoord is vermoedelijk: “Ja, dat kan allemaal zomaar.” Intussen hoeven wij er niet mee te zitten, dus zitten wij er ook niet mee, want de Superbowl is gewoon rechtstreex te volgen op televisie (op de BBC om 23.55 uur en op Duitsland om 23.35 uur). Wij gaan er dus zondagavond om 23.55 uur of om 23.35 uur, wij weten nog niet precies hoe laat, zoals u ziet, eens lekker voor zitten.

Wij zijn in principe voor de Green Bay Packers (Wisconsin) maar niet zo fanatiek dat wij de Pittsburgh Steelers (Pennsylvania) de overwinning zouden misgunnen als ze beter spelen. Ons grote probleem wordt, net als voorgaande jaren, met uitzondering van 2006, toen de Steelers wonnen van Seattle (de Seattle Seahawks, dachten wij), om niet nog voor rust, of erger nog, voor aanvang van de wedstrijd, in slaap te vallen. Waarom kijken we eigenlijk? Misschien omdat wij American Football even saai als fascinerend vinden, of even fascinerend als saai. Of gewoon omdat wij op de middelbare school de MAD lazen? Kortom: geen idee.

4-02-2011 14.25 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Juridisch, Televisie, Voetbal, Webzijden

Er heeft iemand gereageerd op “Amerikanen dwingen .com, .net en .org sites offline”

  1. […] wij nu samen met Stommeling Jones naar de Super Bowl gaan kijken, zult u die laatste alinea zelf even moeten analyseren. Wij waren er niet van onder de […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties