De Straatmaker vertrouwt Yvonne van Hertum

Het grootste deel van Nederland heeft nog nooit van Yvonne van Hertum gehoord, gelukkig, maar in dat deel van Nederland dat de naam Yvonne van Hertum wel kent, komen verrassend veel mensen voor die haar, mede dankzij de onvermoeibare idioot Lammert de Bruin nog steeds serieus nemen. Die mensen weten niet, of willen niet weten, dat deze webzijde alleen maar ruzie met genoemde mevrouw van Hertum heeft gekregen doordat zij onze doctorandus begon lastig te vallen met beschuldigingen van laster en smaad, maar die beschuldigingen nooit heeft kunnen staven en vervolgens deed wat zij in zo’n geval altijd doet: beginnen te schelden, te lasteren, te dreigen, te bellen, onze internetgastheer lastig te vallen en nog veel meer, waarover u op onze webzijde en elders op internet een heleboel kunt lezen.

Een van de mensen die beter zou kunnen weten, maar dat nog niet doet, noemt zich de Straatmaker en heeft de volgende reactie achtergelaten:

Begrijpelijk, dit blogje. En och Jeroen? Jammer dat jullie hem blijven helpen aan aandacht. Waarschijnlijk is jullie haat jegens Yvonne zo door gedraaid dat jullie iedereen als haar slachtoffer zien. En dat is jullie goed recht. Even terug te komen op het persoontje Jeroen, in mijn ogen, een volledig terechte blog over dit zielig kereltje. Maar ja, praten tegen dovemansoren neem ik aan.

Voor degenen die het allemaal niet zo gevolgd hebben is bovenstaande reactie vermoedelijk niet meteen begrijpelijk, dus gaan we hem even kloosrieden:

Begrijpelijk, dit blogje.

Wij vinden het altijd fijn als wij een compliment krijgen en wij zijn trots op onze heldere stijl van schrijven (die wij hoofdzakelijk te danken hebben aan Cpt. Iglo’s stijlboek, doch dit terzijde), maar in dit geval is deze zin hoogstwaarschijnlijk niet als een dergelijk compliment bedoeld. Het is jammer, maar het is niet anders. Wij denken dat ‘de straatmaker’ hiermee iets wil insinueren. Wij denken zelfs te weten wat, maar dat gaan we lekker niet zeggen. Dan had de sukkel maar duidelijker moeten wezen.

En och Jeroen? Jammer dat jullie hem blijven helpen aan aandacht.

Wij zouden niet weten waarom dat jammer is. Sterker nog: wij zijn er niet eens mee begonnen. Als mevrouw van Hertum hem niet genoemd had, zouden wij nog steeds nooit van hem gehoord hebben. Wie helpt hem dan aan aandacht? En wie twittert heel internet nu vol met de hektermen #stopjeroen en #durftevragen? Inderdaad, eerdergenoemde mevrouw van Hertum, de aandachtshoer. Wij volgen het geheel slechts. Zeer geamuseerd, dat dan weer wel.

Waarschijnlijk is jullie haat jegens Yvonne zo door gedraaid dat jullie iedereen als haar slachtoffer zien. En dat is jullie goed recht.

Onze “haat jegens Yvonne”? Hoe dat? Wij signaleren slechts en de enige van ‘ons’ die echt een hekel aan mevrouw van Hertum heeft, is onze doctorandus en dan voornamelijk omdat mevrouw van Hertum het een aantal keren bestaan heeft hem midden in de nacht te bellen of door derden te laten bellen, want voor de rest valt het mens toch niet serieus te nemen, behalve misschien voor mensen die Lammert de Bruin zijn.

Een slachtoffer herkennen wij echter op kilometers afstand, vooral een slachtoffer van Yvonne van Hertum. Dat is ook wel heel erg makkelijk: vrijwel iedereen die met Yvonne van Hertum te maken krijgt, wordt vroeg of laat op de een of andere wijze een slachtoffer. Wat dat betreft weet de Straatmaker wat hem te wachten zou kunnen staan. Nou ja, hij zou het kunnen weten. Tenzij hij behoort tot de zeer beperkte kring van intimi die zich niet door mevrouw van Hertum laten opstoken, doch haar juist vertellen wat zij moet doen. Wij hebben namelijk zo’n donkerbruin vermoeden dat die mensen zich iedere keer dat mevrouw van Hertum weer tegen iemand tekeergaat kostelijk amuseren, vooral als zij haar weer hebben opgenaaid. Maar we kunnen ons vergissen.

Even terug te komen op het persoontje Jeroen, in mijn ogen, een volledig terechte blog over dit zielig kereltje. Maar ja, praten tegen dovemansoren neem ik aan.

Het is dat hier niet ‘het persoon’ staat, maar ‘het persoontje’, anders hadden we toch spontaan gedacht dat de Straatmaker gewoon mevrouw van Hertum zelf was. Welk blog er bedoeld wordt, is ons niet duidelijk en ook weten wij niet van wie genoemde dovemansoren zijn.

Kortom: de Straatmaker vertrouwt Yvonne van Hertum en praat haar klakkeloos na, tenzij de Straatmaker een van degenen is door wie Yvonne van Hertum zich laat voorzeggen.

* NOOT: Van uw en onze captain mocht dit stukje nog net, omdat het meer over de reactie van de Straatmaker gaat dan over Yvonne van Hertum. Of zoiets. EINDE NOOT *

6-02-2011 18.05 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Reacties, Taal, Twitter, Yvonne van Hertum

Er zijn 3 reacties op “De Straatmaker vertrouwt Yvonne van Hertum”

  1. Ik dank U voor dit artikeltje over mijn persoontje. Dat jullie denken dat ik Yvonne klakkeloos napraat laat ik voor jullie rekening. Ook haar werkwijze heb ik niets mee van doen. Het gaat mij enkel om het aantonen van Jeroen zijn ziekelijke obsessies. Voor de rest, leuk geschreven stuk.

    * NOOT VAN DE GROTE VRAGER: Respondent zou iedereen, en zichzelf het meest, een enorm plezier doen door dan ook eens iets aan te tonen, in plaats van slechts te raaskallen. EINDE NOOT *

  2. Waar kan ik deze informatie heen sturen? En dit is maar 1 voorbeeld: http://i52.tinypic.com/123o00p.jpg

    * NOOT VAN DE GROTE VRAGER: Informatie? Een nietszeggend plaatje. Misschien zou respondent ‘Verschil moet er zijn‘ eens moeten lezen. EINDE NOOT *

  3. […] De Straatmaker is op deze webzijde twee keer ter sprake geweest, te weten in ‘De Straatmaker vertrouwt Yvonne van Hertum‘ en ‘Vaart is eruit bij #stopjeroen‘. De Straatmaker zal vast wel weer onder een […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties