Cpt. Iglo en de pedo kok

Nu wij weer gezellig vrij mogen schieten op de immer clowneske zelfbenoemde pedojaagster Yvonne van Hertum zijn de nachtdiensten meteen ook weer een stuk leuker, want nu zijn wij aan de beurt. (Wij geven overigens toe dat de pluralis modestiae die wij hier hanteren soms wat lastig kan zijn, doordat wij zowel ‘wij, Stommeling Jones’, ‘wij, De Grote Vrager’, ‘wij, Stommeling Jones en De Grote Vrager’ als ‘wij, Stommeling Jones, De Grote Vrager, Cpt. Iglo en de rest van de wereld’ kan betekenen. Daar kunnen wij nix aan doen, dat komt door het dwingend voorgeschreven Captain Iglo’s stijlboek. Klachten te richten aan cptiglo@opinieleiders.nl, doch dit terzijde). We hebben meteen een leuk stukje te pakken: ‘De pedo kok en Cpt Iglo wat hebben zij gemeen?‘. Wij zijn benieuwd. Zou ze met Cpt Iglo uw en onze captain bedoelen? Dan is haar toetsenbord stuk of ze kan de punt niet vinden. Wij houden het op het laatste.

De smeerlap ik heb het over Tani G. die 1 maal hier thuis geweest is omdat hij informatie over belangrijke pedo’s had.

Interpunctie is sowieso niet haar sterke punt of haar hobby, denken wij. Geen idee wie Tani G. is of welke informatie over “belangrijke pedo’s” iemand zou kunnen hebben. Wat zouden “belangrijke pedo’s” eigenlijk zijn?

Niet dus mijn man zag hem liever gaan dan komen en heeft hem dat ook verteld.

Ziet u wel? Hier was toch echt wel plek geweest voor een komma of een punt.

Tijdens een protest actie in Papendrecht was deze koekwous ook zo nadrukkelijk aanwezig.

Wacht eens even, Papendrecht? O ja, Papendrecht. Waar alleen Yvonne van Hertum en een paar geestverwanten aanwezig waren, dat Papendrecht. De “koekwous” (wat is dat?) werd dus op dat moment door Yvonne van Hertum volledig geaccepteerd en hij liep met haar voorop bij het heilloos pesten van mensen.

Maar het wordt veel leuker, waar vriendje Kwik Baardwijk het gezellig heeft met vriendje Kuijk Kwek en vriendje Janssen Kwak.

Een merkwaardige zin, al was het maar omdat het tot nog toe helemaal niet leuk was, zodat de aankondiging “het wordt veel leuker” enige ruimte voor twijfel overlaat. Als het nu wèl leuk wordt, volstaat een “nu wordt het leuk”. Maar laat ons niet afdwalen.

Het wordt steeds leuker de bedrading die deze gasten met elkaar verbindt wordt steeds duidelijker.

Interpunctie blijft een probleem. Afgezien daarvan wordt de mededeling “het wordt steeds leuker” door ons met enige scepsis ontvangen. Bovendien snappen wij dat van die bedrading niet. Met interpunctie hadden we het waarschijnlijk ook niet begrepen, dus lezen we maar gauw verder.

vandaag ontving ik zowaar in mijn Twitter een mededeling dat er een ander vriendje nl de pedo kok langs zou komen.

Bedoeld is waarschijnlijk dat iemand haar dat per Twitter bericht had. Gezien het feit dat genoemde pedo kok, voor zover wij uit dit stukje kunnen opmaken, inderdaad een goede vriend van mevrouw van Hertum is, maar niet van haar man, kunnen wij ons voorstellen dat ze zich op zijn bezoek verheugde.

Ik gelijk opgeruimd hier thuis want Tani zou komen uiteraard verteld door vriendje Baardwijk Kwik die heel goed op zijn plaats zit daar.

Dit splitsen we even.

Ik gelijk opgeruimd hier thuis want Tani zou komen

Ziet u wel? Helemaal opgewonden. Ze zat gewoon te soppen.

uiteraard verteld door vriendje Baardwijk Kwik die heel goed op zijn plaats zit daar.

Fijns. De vragen:

 1. Waar zit “vriendje Baardwijk Kwik”?
 2. Waarom is het vanzelfsprekend (“uiteraard”) dat “vriendje Baardwijk Kwik” vanaf zijn positie berichten over bezoekers doorgeeft aan Yvonne van Hertum?
 3. Waarom zit “vriendje Baardwijk Kwik” “heel goed op zijn plaats” op de plek waar hij zit?

U heeft een half uur voor de beantwoording en nodeloze omhaal van woorden wordt bestraft met puntenaftrek.

Mag ik dan zelf even hardop denken?

Liever niet. In oktober 2009 heeft uw en onze captain al vastgesteld dat Yvonne van Hertum het denken beter kan overlaten aan iemand met het IQ van een visstick. Maar ja, naar ons luistert ze toch nooit, dus ze gaat gewoon door:

wat doet Baardwijk in het gezelschap van een pedo kok en een om duistere reden ontslagen onderwijzer op een lagere school, wat hebben zij gemeen?

Geen idee. Vertel eens? Zijn zij wel in elkaars gezelschap? Is Baardwijk dezelfde als Baardwijk Kwik? Wie is die plotseling opduikende “om duistere reden ontslagen onderwijzer op een lagere school”? Waarom wordt uw en onze captain in de titel genoemd, terwijl hij in het hele stukje niet voorkomt? Gauw verder lezen.

Hè? Dat was het hele stukje? Sapperdeflap. Wat een teleurstelling.

10-02-2011 1.17 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Yvonne van Hertum

Er zijn 7 reacties op “Cpt. Iglo en de pedo kok”

 1. Grootmoeder says:

  Yvonne zag die Tany, Danny, Dennis of hoe hij ook heten mag natuurlijk wel zitten. Yvonne heeft namelijk een gave ze heeft regelmatig beweerd dat zij een pedo op zelfs op afstand herkend. Ze dacht natuurlijk dubbele foto,s en fimpjes te kunnen ruilen met die Tanny, Danny, Dennis of hoe hij ook heten mag.

 2. Ruud Harmsen says:

  > dat de pluralis modestiae die wij hier hanteren

  O ja. Het bescheidenheidsmeervoud.

  Ik vertaal het maar even voor de mindergeletterden onder ons. (En voor mezelf, want met Latijn kom ik ook niet veel verder dan dit.)

 3. Ruud Harmsen says:

  > De “koekwous” (wat is dat?)

  Een of ander al dan niet gemoedelijk Brabants scheldwoord. Ik wist het ook niet, maar toevallig kwam het Alibi een maand of wat ter sprake en toen werd het door iemand uitgelegd.

 4. Ruud Harmsen says:

  > maand of wat ter sprake

  Geleden, toch wel, gelukkig. Niet dat het maandenlang steeds maar door besproken bleef worden. Stel je voor, zeg. Er zijn ergere dingen.

 5. […] had men op Opinieleiders ook zo het een en ander te melden over mevrouw Van Hertum’s geraaskal. Maar dat zal de trouwe lezer(es) inmiddels niet meer […]

 6. de geukaris vulgaris says:

  ik zeg wat ik meen: de samenwerking tussen von en chris is weer volledig hersteld, gelukkig, ondanks chris’s verleden.

 7. […] hier de pluralis modestiae, dwingend voorgeschreven door Captain Iglo’s stijlboek (zie ook ‘Cpt. Iglo en de pedo kok‘; en ‘Nooit meer Ubuntu‘). Gezien het weblog van respondente denken wij overigens niet dat […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties