Kasrubber 50-32 in plaats van 50-40

StommelingJones

Wij hadden al geruime tijd last, nou ja, last is overdreven, van een lekkage, nou ja, lekkage is overdreven, in onze douchecel, nou ja, douchecel is overdreven. Als wij de kraan te hard lieten doorlopen of de stop in de wastafel hadden gehad en de volle wastafel (wastafel? Raar woord) lieten leeglopen, liep er water over de vloer van de douchebeperking (doucheruimte willen wij het niet noemen, zodoende).

Omdat het dus niet zoveel water was en wij er dus ook niet echt last van hadden, hebben wij er heel lang nix aan gedaan, maar toen ontdekten wij dat wij ergens tegen of voor verzekerd waren dat hiermee te maken had en hebben wij op kosten van de verzekering de loodgieter laten komen. Of misschien was het geen loodgieter. Maar het was iemand met een enorme trekveer en dan ook nog een gemotoriseerde trekveer, dus wij hadden er onmiddellijk alle vertrouwen in.

Nadat hij de zooi ontstopt had, terwijl de zooi vermoedelijk niet eens verstopt was, maar ja, daar waren we dus voor verzekerd, vertelde hij ons waar de fout zat: de sukkels hadden een kasrubber 50-40 gebruikt, waar het een kasrubber 50-32 had moeten zijn. Nou, nou, nou. Het is wat. Nadat wij ons hadden laten uitleggen wat het was, begrepen wij wat het was en dat het inderdaad wat was. Wij wisten nu zelfs wat. Voor zo’n kasrubber 50-32 waren wij niet verzekerd, dus dat moesten we zelf gaan aanschaffen. Bij den loodgieter.

Wij dus naar den loodgieter. Zo’n kasrubber 50-32 bleek slechts €2,- (twee uiri) te kosten, dus dat viel mee. De man met de trekveer had ons verteld dat het vervangen van het kasrubber kinderlijk eenvoudig was omdat je eigenlijk alleen maar de wartel van de siphon moest afdraaien, dan trok je hem zo omhoog (maar je moest er wel voor kunnen lezen, dus het dochtertje van onze stagiaire viel af) en hij had gelijk. Het was kinderlijk eenvoudig. Alleen zaten we toen met een PVCbuis die tien centimeter te lang was. Hadden die runderen namelijk door het vorige kasrubber (het kasrubber 50-40, weet u nog?) heen in de afvoerpijp laten zakken en dat kon nu dus niet meer.

Goede raad bleek niet zo gek duur (± €5,50, ongeveer vijfenhalve uiro), want een ijzerzaagje. Met behulp van het bijgeleverde verstekbakje kostte het slechts enkele minuten om de overtollige centimeters te verwijderen en de PVCbuis precies recht af te zagen. En dat was dus fout. De eikels bleken genoemde wastafel namelijk net even scheef boven de afvoer geplaatst te hebben, met als gevolg dat het kasrubber en de buis niet goed op elkaar kunnen aansluiten, of je de buis nou recht of scheef afzaagt. Toen begrepen we waarom die sukkels een kasrubber 50-40 hadden gebruikt. Maar toen was het te laat.

Om een kort verhaal lang te maken: daar waar de buis aansluit op het kasrubber lekt het dus nog steeds, zij het iets minder dan voorheen, en misschien zijn we nu wel van de mysterieuze stank af. Zo af en toe hing er namelijk op zolder een mysterieuze stank, die volgens de trekveermeneer best eens het gevolg zou kunnen zijn van de overbodige ruimte die het kasrubber 50-40 ten opzichte van de PVCbuis vrijliet. Als u begrijpt wat hij bedoelde. Een ding weten we nu wel zeker: het water loopt over de vloer van de douchebeperking, die daar op berekend is, en niet tussen het plafond, als u begrijpt wat wij bedoelen. Dus eigenlijk hebben we nergens last van en nooit ergens last van gehad ook.

Alleen vragen we ons nog af of wij het kasrubber, dat ijzerzaagje en die vijf minuten werk nog op iemand kunnen verhalen, bijvoorbeeld op de idioot die een kasrubber 50-40 moest gebruiken in plaats van een kasrubber 50-32 omdat hij de boel scheef gemonteerd had. Bestaat er trouwens ook niet een televisieprogramma over dat soort klunzen? ‘Help, mijn man is een schele klusser’, zoiets?

De werkkamer van Stommeling Jones, waar hij ook woont. De genoemde doucheruimte (of "douchebeperking") bevindt zich elders in het pand

De werkkamer van Stommeling Jones, waar hij ook woont. De genoemde doucheruimte (of "douchebeperking") bevindt zich elders in het pand

12-02-2011 3.16 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Juridisch, Techniek, Televisie

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties