De Twitter-idioot

De Twitter-idioot‘, lezen wij op het kattenblergh van Yvonne van Hertum. Aangezien Yvonne van Hertum zelf een zo groot deel van de dag zit te twitteren (merkwaardigerwijze vooral met ADOsupporters, terwijl ze zelf zogenaamd voor Feyenoord is, maar dat moet ze natuurlijk helemaal zelf weten) dat ze aan haar kattenblergh en ‘SKS’ nauwelijks meer toekomt, dachten wij heel even dat ze haar eigen twitterverslaving op de hak zou gaan nemen, maar dat was natuurlijk niet zo. Voor zelfspot is minimaal een IQ nodig, terwijl enig gevoel voor humor ook enorm helpt.

Het desbetreffende stukje was dan ook de gebruikelijke wartaal, die we toch even gaan kloosrieden.

Wat kun je op Twitter toch verschrikkelijk lachen.

Voor dom lachen is geen IQ nodig.

Gisterenavond zit ik echt te schateren achter mijn pc.

Het zal wel weer hysterisch lachen geweest zijn. Daar heeft mevrouw van Hertum wel vaker last van.

Het was weer bal.

Ja ja. Vertel maar. Wat was er dan zo om te lachen? Draai er niet omheen.

Wat leuk is er ontstaan spontaan vriendschappen, mensen die je nooit gekend hebt verschijnen ineens in je tijdlijn en je hebt zo een bonte verzameling nieuwe kennissen/vrienden.

Nounounou, is me dat lachen. Of zou dit nog steeds de inleiding tot de hilariteit zijn? Zou mevrouw van Hertum haar nieuwe vriend Robin trouwens al gevraagd hebben wat hij als vent van vierentwintig moet met een meisje van veertien? Zou ze misschien eens moeten doen. Kejje lache.

Een storend element loopt er altijd wel rond, of probeert zich door achter elkaar ontelbare berichten neer te kwakken te manifesteren als twitter-idioot Nu is daar in dit geval weinig voor nodig want als je hem in je tijdlijn krijgt ben je de LUL, letterlijk.

Tot nog toe valt er nog nix te lachen, eigenlijk. Of het moest zijn om de altijd gespannen verhouding tussen mevrouw van Hertum en de Nederlandsche Taal, die zich hier onder andere uit in een gemankeerde interpunctie en het gebruik van “letterlijk” waar ze vermoedelijk ‘figuurlijk’ bedoelt.

Het ene bericht na het andere slingert hij naar buiten hopend op een reactie.

Als er hier geen “hij” had gestaan, maar ‘zij’, hadden we zomaar gedacht dat aandachtshoer Yvonne van Hertum het toch gewoon over zichzelf had: volgens onze telling heeft ze bijvoorbeeld vanochtend tussen 05.00 uur en 10.35 uur vierenveertig ‘berichtjes’ de wereld ingetwitterd.

Maar iedereen weet nu wel dat je idioten moet negeren en als negeren niet helpt dan maar als spammerT aangeven.

Tsja. Negeren helpt niet altijd, zoals uw en onze captain heeft laten zien in ‘Yvonne van Hertum negeren gaat helaas ook niet‘, maar je kunt ook niet altijd aangifte doen.

Ook ik ben gezegend met een twitter-idioot en sommige van mijn kennissen/vrienden hebben er ook al last van gehad, talloze berichten krijg ik in mijn DM (direct message) met de woorden wat is dat voor een idioot?

Er valt nog steeds niet zo gek veel te lachen.

Heeft hij ze wel allemaal op een rijtje zitten?

Zou mevrouw van Hertum ook weten hoeveel je er normaal gesproken op een rijtje moet hebben? Of zegt ze “allemaal” om haar onwetendheid te maskeren?

Meestal zeg ik dat zijn kroonsteentjes niet goed aangesloten zitten, (gaat er al een lampje branden?)

Als de kroonsteentjes niet goed aangesloten zitten, is het onwaarschijnlijk dat er een lampje gaat branden.

Nu ik het over kroonsteentjes heb, een goede vriend van mij Léon Vuist heeft een keer het genoegen gehad om deze twitter-idioot een uur aan de praat te houden met enkel de vraag, zitten uw kroonsteentjes aan 1 kant of aan beide kanten vast met een platgeslagen schroefkop of met een kruisschroef.

Naar wij begrepen hebben is “goede vriend” Léon Vuist een even goede als imaginaire vriend van deze kattenblerghster. Dat wil dus zeggen dat de geschetste conversatie niet plaatsgevonden kan hebben. In ieder geval niet met Léon Vuist. Zou dit trouwens het begin van het hilarische deel van gisteravond zijn? Maar waarom zegt ze dan “een keer” en niet ‘gisteravond’?

Zo ja als deze aan één kant vast zitten dan moet ik van de week een schroevedraaier meenemen.

Als je zoiets grappig vindt, is het vast wel om te lachen.

Waarop gelijk de volgende vraag achterna kwam, welke kant zit er los? Die van de platgeslagen schroefkop of die van de kruisschroef, anders heb ik straks de verkeerde schroevendraaier bij me, of denkt u dat ik ze allebei maar mee moet nemen? Wat lijkt u het verstandigste?

“Poehpoeh, hèhè, nounou, is ons dat lachen. We komen niet meer bij”, zouden wij kunnen zeggen. Maar dan zouden we wel vreselijk liegen.

Ik hoef je niet te vertellen toen ik dat gesprek hoorde, het ging allemaal via Skype, dat ik kompleet onder mijn bureaublad van het lachen lag.

Neen, dat had u ons inderdaad niet hoeven vertellen. We geloven het natuurlijk wel, want domme mensen zonder gevoel voor humor lachen nu eenmaal overal om, maar we hadden het gewoon niet willen weten. Wij kunnen namelijk niet zo goed tegen het beeld van een lachende Yvonne van Hertum. Straks gaat ze ons ook nog vertellen dat ze zich benat heeft van het lachen. Brrr.

De tranen stroomden over mijn wangen, maagkrampen heb ik gehad en aangezien we met 12 man op Skype naar deze nutteloze conversatie zaten te luisteren was het geschater niet van de lucht.

Ja hoor. Maar wanneer was dat nou? Toch gewoon gisteravond?

En deze idioot heeft nu twitter ontdekten heet dus vanaf gisterenavond officieel de twitter-idioot.

Wacht nou eens even, wacht nou eens even, wacht nou eens even. Uit de opbouw van het ‘verhaal’ volgt dat met “deze idioot” de verzonnen Léon Vuist bedoeld wordt. Dat zal toch niet? Ach welnee, daarmee bedoelt ze iemand anders. Maar wie? En waarom heet die persoon pas sinds “gisterenavond officieel de twitter-idioot”? Twittert hij pas sinds “gisterenavond”? Nou ja, mevrouw van Hertum zal wel weten wat ze bedoelt en dat is in haar geval al mooi meegenomen.

Je zult er maar last van hebben, van loszittende kroonsteentje met of zonder platgeslagen schroefkop.

Een waar woord.

23-02-2011 11.04 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Taal, Twitter, Yvonne van Hertum

Er zijn 8 reacties op “De Twitter-idioot”

 1. Dirk de Graaff says:

  Die Léon Vuist is mogelijk minder imaginair dan u vermoedt:

  http://www.voddevanhertum.com/2010/08/leon-l-vuist-opgespoord/

  Waar ik meer moeite mee heb, is dat u de zinsnede:

  “En deze idioot heeft nu twitter ontdekten heet dus vanaf gisterenavond officieel de twitter-idioot.”

  niet in begrijpelijk Nederlands heeft overgezet, ik blijf nu met een touw zitten wat ik nergens aan kan vastknopen.

 2. Mart says:

  Mischien kent ze het programma nog van ´we zijn weer thuis´van wim T schippers dat was pas lache! Maar de persoflage op de volledige redactie van SKS is ook wel lachen…. maak ervan Yonne over de vloer…. Wim T schippers als Yvonne…wisten ze dat toen al?

  Dat was pas lache… http://www.youtube.com/watch?v=MUiFOCmlbsk&feature=related

 3. Yvonne van Hertum als geciteerd door De Grote Vrager (of de Grote Vrager?):
  “of probeert zich door achter elkaar ontelbare berichten neer te kwakken te manifesteren als twitter-idioot”

  Ik meende dat dat de essentie van Twitter was, achter elkaar ontelbare berichten neerkwakken. Daar hoef je dan niet meteen een idioot door te zijn.

 4. > als je hem in je tijdlijn krijgt

  Het zal wel modern en modieus Nederlands zijn, maar ik (hoewel een paar jaar jonger dan mevr. v. Hertum) had deze uitdrukking nooit eerder gezien of gehoord en ik weet ook niet eens wat die betekent.

  Iemand wel?

 5. Mogelijk is het iets speficiek twitterigs, want zie http://tinyurl.com/5w8rvk9, ca. 5e hit.

 6. Ruud Harmsen says:

  > en het gebruik van “letterlijk” waar ze vermoedelijk ‘figuurlijk’ bedoelt.

  Jo! Aanhaaltekens zoals Renkema ze Bedoeld heeft! Eindelijk bekeerd!

  * NOOT VAN DE GROTE VRAGER: Wij gebruiken al jaren de aanhalingstekens volgens Cpt. Iglo’s Stijlboek. Renkema heeft daar niets mee te maken. EINDE NOOT *

 7. Ruud Harmsen says:

  > niet in begrijpelijk Nederlands heeft overgezet,

  Spaties werden niet vergoed en dus weggelaten.

  “En deze idioot heeft nu twitter ontdekten heet dus vanaf gisterenavond officieel de twitter-idioot.”

  Ontdekten => ontdekt en

 8. Ruud Harmsen says:

  Mart:
  >Dat was pas lache…
  >http://www.youtube.com/watch?v=MUiFOCmlbsk

  Geweldig! Dank voor dat!

  Nooit eerder gezien, had ik het.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.19 RSS-feed/RSS-feed reacties