Yvonne van Hertum beschuldigt Mark Rutte

* WAARSCHUWING D.D. 27-7-2014: Wij hebben gemerkt dat onderstaand stukje uit 2011 populair is bij lezers van Feestboeker Voting4Nobody. Mocht u zo iemand zijn, dan kunt u beter meteen doorfietsen naar ‘Voting4Nobody is zo lijp als een bos prei‘. Dank u. EINDE WAARSCHUWING *

Zelfbenoemd ‘pedojaagster’ Yvonne van Hertum, aan wier geestelijke gezondheid door velen inmiddels behoorlijk getwijfeld wordt (maar niet door ons, want wij zijn er allang van overtuigd dat het mens zo lijp is als een bos prei, doch dit terzijde) maakt het vandaag wel heel bont. Per Twitter probeert ze niemand meer of minder dan premier Mark Rutte door haar vorm van het slijk te halen. Het is toch wat. Voor mensen die nog dachten dat Yvonne van Hertum ‘het’, wat dat ‘het’ dan ook mag wezen, allemaal ‘doet’ (en gatverdamme, toen wij het optypten dachten wij helemaal niet aan Yvonne van Hertum die ‘het doet’, dus u wordt vriendelijk bedankt voor dat beeld. Viezerik die u er bent. Nu moeten we onze hersenpan weer gaan spoelen met groene zeep. Bah) vanuit edele motieven en niet omdat ze een beetje een sneue aandachtshoer is, hebben wij een lullige mededeling: die mensen blijken zich heel erg vergist te hebben.

Weliswaar is pedofilie in Nederland niet strafbaar, maar in de ogen van Yvonne van Hertum en soortgenoten zou dat wel zo moeten zijn. Dat beweren ze althans. Mensen die zo over pedofielen en pedofilie denken, vinden het natuurlijk niet leuk als bekende of zelfs populaire Nederlanders van pedofilie of pedofiele neigingen beschuldigd worden, dacht u wel? Bij dit bericht van de desbetreffende kattenblerghster hadden wij dan ook nog geen idee van waar het over ging:

las een leuke roddel op een pedoforum

Wij houden niet van roddelen, om te beginnen, en wij gaan zeker niet voor ons plezier op “een pedoforum” zitten. Mevrouw van Hertum kennelijk wel, en ze vond het nog leuk ook. En wat was dan die “leuke roddel”? Welnu:

men beweerd dat mark Rutte een kindervriend is… heb er screens van gemaakt

Sinterklaas is een kindervriend. Sterker nog: Sinterklaas is de kindervriend. In dier voege zou je dus kunnen denken dat mevrouw van Hertum het grappig vindt dat de andere leden van haar “pedoforum” Mark Rutte als Sinterklaas beschouwen, maar dat zou dan fout zijn. In het taalgebruik van mevrouw van Hertum is “een kindervriend” namelijk iemand die kinderen van allerlei nare dingen aandoet. Kortom: als we haar tweede berichtje even naar normaal Nederlands vertalen, staat er glashard dat Mark Rutte ervan beschuldigd wordt een kinderverkrachter te zijn. En volgens het eerste berichtje vindt ‘pedojaagster’ van Hertum dat “een leuke roddel”. Het is maar wat je leuk vindt.

Pedofilie en pedofiele neigingen zijn in Nederland niet strafbaar, kinderverkrachting is dat wel. Als wij premier Mark Rutte zouden zijn en wij zouden van kinderverkrachting beschuldigd worden door iemand (in dit geval mevrouw van Hertum) die binnen de staatsomroep serieus genomen wordt (in dit geval door de zichzelf journalist noemende Lammert de Bruin), zouden wij meteen heel erg boos worden en er een proces wegens smaad of laster of smaad en laster tegenaan gooien, want wat zouden we nou krijgen zeg.

Hoe iemand die zichzelf benoemt tot ‘pedojaagster’ een dergelijke beschuldiging “een leuke roddel” kan vinden, ontgaat ons volkomen, maar ja, wij zijn dan ook niet zo lijp als een bos prei. Wij vinden dat het hoog tijd wordt dat Yvonne van Hertum definitief van internet geschopt wordt. Misschien zou iemand daar eens wat kamervragen over moeten stellen. Bij voorkeur een kamerlid.

Yvonne van Hertum, plaatje.

8-03-2011 0.01 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Bewindslieden, Juridisch, Kamerleden, Taal, Televisie, Yvonne van Hertum

Er zijn 8 reacties op “Yvonne van Hertum beschuldigt Mark Rutte”

 1. Dirk de Graaff says:

  “mevrouw” zal die leuke roddel straks wel verwijderen, of de een of andere Twitter crash verzinnen en daarna zeggen dat het helemaal niet waar is.

  Indien “kindervriend” premier Mark Rutten ondersteunende bewijslast behoeft bij zijn aangifte, dan is dat hier te vinden:

  http://www.voddevanhertum.com/live_archief/twitter

  Volautomatisch gerecord en samen met de server logs is dat wel een voldoend sluitend bewijs!
  Dit in scherpe tegenstelling tot de screenshots van “mevrouw”.

 2. Ruud Harmsen says:

  > Bij dit bericht van de desbetreffende kattenblerghster

  Ja, je blijkt dus inderdaad te kunnen dieplinken naar individuele twitterberichten. Maar waarom gebruikt Twitter die links dan zelf niet om structuur aan te brengen in de reacties? Nu hangt alles als los zand bij elkaar.

  Er hoe vind je die dieplinks binnen Twitter zelf, ik bedoel, hoe kom je erachter hoe ze luiden? Ik vond ze tot nu toe alleen bij toeval via zoekmachine Bing.com (van Microsoft).

  Dit mede naar aanleiding van: http://rudhar.com/recensie/2110307.htm

 3. Ruud Harmsen says:

  Yvonne van Hertum (geciteerd):
  > men beweerd dat mark Rutte

  Beweert, want persoonsvorm. Meer uitleg:
  http://rudhar.com/lingtics/spel_dt/persvorm.htm

 4. Ruud Harmsen says:

  > Wij vinden dat het hoog tijd wordt dat Yvonne van
  > Hertum definitief van internet geschopt wordt.

  Vind ik niet, de vrijheid van meningsuiting geldt ook voor mensen zoals zij. Wel gelden de grenzen van de wet: voorzover haar uitingen strafbaar of onrechtmatig zijn, moeten die verwijderd worden en zij erom vervolgd.

 5. Dirk de Graaff says:

  Dan dient er nog heel wat verwijderd en vervolgd te worden!

 6. sidonia says:

  – Dit deel van de reactie verwijderd wegens te hoog alugehalte –
  zie: – link verwijderd wegens te hoog alugehalte –


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.17 RSS-feed/RSS-feed reacties