Jongelieden, past op met Twitter

Eerder schreven wij: ‘Bent u ook een sukkel? Ga slowchatten per Twitter‘. De daarin genoemde twitteraar Scrummie heeft ons verzocht dat stukje te verwijderen, maar aangezien wij daar geen enkele reden voor hebben, gaan wij dat niet doen. Wel hebben wij ons afgevraagd waarom hij dat stukje weg zou kunnen willen hebben en wij denken dat dat zou kunnen zijn omdat hij er zelf niet zo leuk uitspringt. Neen. Dat is nu heel spijtig, maar daar had hij dan eerder aan moeten denken.

Nu valt het ons de laatste tijd toch al op dat de jongelui op Twitter de indruk maken zelden van tevoren na te denken over de problemen die ze achteraf met hun getwitter zouden kunnen krijgen. Wij hebben in dier voege hier woorden gewijd aan Charlotte Bouwman, Quirijn van Zon en Robin_YH, om er zomaar eens drie te noemen. Deze, en ook andere, kinderen schijnen niet te begrijpen dat alles wat je twittert op het internet terechtkomt en dat alles wat op het internet staat daar niet zo eentweedrie weer van af is. Je kunt je eigen berichtjes wel verwijderen, maar ja, als iemand anders er al mee aan de haal gegaan is c.q. ze op een andere webzijde heeft vereeuwigd, heb je mooi het nakijken. Jawel.

Iemand die het ook allemaal niet zo begrepen heeft, is twitteraar Klapbank, in wien wij de blerghpuber van ‘I-Stream Live Reporting’ vermoeden. Deze wat sneue figuur twitterde:

Ik ben zo ziek sta ik op Utrecht centraal en het is hier zo fucking druk whaaa

Nu hadden wij begrepen dat hij geen groot fan was van mensen die gebruik maken van de sociale voorzieningen waar ze recht op hebben, dus om te pesten twitterden wij:

@KlapBank Joh. Dan ga je toch lekker naar huis en in de ziektewet een beetje bloggen? #eikel http://www.opinieleiders.nl/wordpress/?p=14024

Toen wij eens gingen kijken of hij gehapt had, zagen wij dat hij in ieder geval geen rechtstreex antwoord had gegeven, maar wel viel ons op dat hij zich nogal grof uitte, wat de aanleiding vormde voor dit stukje.

Voorbeeld 1:

“@jvanbaardwijk jij moet echt je bek gaan dicht houden #bedreiging anders beuk ik je tiefus gezicht echt een keer in elkaar!

Voorbeeld 2:

Die viese opiniepeiler is hij zeker ook die vieserik! Ik blokkeer die dikke kansloze kut kop zonder leven bah #dtv @helpjeroen

Er zijn in zijn tijdlijn ongetwijfeld nog veel meer voorbeelden van onwelvoeglijk taalgebruik te vinden, maar u begrijpt het zo ook wel.

Wij vragen ons af of KlapBank beseft dat het bedreigen van mensen strafbaar is en dat het feit dat hij zich in voorbeeld 1 voor alle duidelijkheid bedient van de hekterm #bedreiging zijn zaak er t.z.t. niet sterker op maakt. In deze context zou een smiley om aan te duiden dat het zogenaamd een grapje was beter op zijn plaatst zijn geweest, maar vermoedelijk niet echt hebben geholpen. Wie hij bedoelt met “die viese opiniepeiler” blijft onduidelijk, dus als u toevallig “die viese opiniepeiler” bent, kent of denkt te zijn, laat ons dan even weten wat u in de ogen van deze jeugdige schreeuwerd misdaan zou kunnen hebben. Tegen KlapBank en zijn soortgenoten zouden wij willen zeggen: “Jongelieden, past op met Twitter. Voor je het weet heb je iets geroepen waar je nog jaren last van hebt. Onthoudt: ‘Eén moment van onbedachtzaamheid kan maken dat men jaren schreit’.” En dat zouden we toch niet willen, is het wel?

11-03-2011 13.26 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Juridisch, Taal, Twitter

Er zijn 12 reacties op “Jongelieden, past op met Twitter”

 1. huppel says:

  ik quote:”Wij vragen ons af of KlapBank beseft dat het bedreigen van mensen strafbaar is”. Mag ik jullie erop wijzen, dat meneer van Baardwijk dit ook met enige regelmaat doet? Ik plaats hier een paar: ”
  “jvanbaardwijk Jeroen van Baardwijk
  ZAL IK JOU EENS KOMEN HELPEN DAN? NAAR DE ANDERE WERELD… @jerrydewit Helpen ze hem never meer.

  jvanbaardwijk Jeroen van Baardwijk
  @jerrydewit EENS KIJKEN OF JE NOG STEEDS ZO’N LOL HEBT ALS IK DIE PUISTENKOP VAN JE AAN GRUZELEMENTEN KOM RAMMEN, GORE KINDERNEUKER!

  jvanbaardwijk Jeroen van Baardwijk
  @
  @Meissie78 Erg grappig. Tijd dat jij eens flink mishandeld wordt. Goed voor je karakter.

  succes ermee!

  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Waarmee maar is bewezen dat onze oproep bepaaldelijk niet te vroeg komt. EINDE NOOT *

 2. Ruud Harmsen says:

  Zou Ome Johan alias Johan Vorhaar zich in meerdere identiteiten gesplitst hebben en van Usenet naar Twitter gemodernimigreerd zijn? ‘t Is wel hetzelfde botte taalgebruik, zo grotesk stompzinnig dat het soms bijna grappig wordt.

 3. Richard says:

  Voordat jullie zo’n verhaal plaatsen moet je wel alle feiten kennen en zeker alles plaatsen wat er te vinden is. Hebben jullie de TL gelezen van JvB???? Hij bedreigt meerdere malen mensen met de dood en schuwt woorden als kinderverkrachter en nazi-hoer ook niet!!! Ook zonder aanleiding. Als iemand daar, na meerdere bedreigingen, dan ook eens zo op reageert lijkt me wel logisch. Plaats in dit geval dan niet alleen de reactie van Scrummie maar ook van Jeroen van Baardwijk!!!! Ik vind zo’n berichtgeving voor iemand die zich “Opinieleider” noemt wel erg kortzichtig. Dus eigenlijk is het bij jullie zo dat iemand met de dood bedreigen wel mag, maar daar kwaad op reageren mag niet :-S

 4. @Richard: Je hebt helemaal gelijk, je moet wel alle feiten kennen. Helaas is dat nou precies datgene wat je vergeten bent toen je op bovenstaand artikel reageerde.

  Als je wat verder had gekeken had je namelijk gezien dat mijn uitbarsting het gevolg was van een ware hetze van een hele meute kansloze hangjongeren die het nodig vonden me van alles toe te wensen, van in de gracht gegooid worden via in elkaar geslagen worden tot vermoord worden. Lachen hoor, zo’n tweet van een of andere randdebiele drugsverslaafde kansloze hangjongere waarin staat dat je ‘maar gewoon neergestoken’ moet worden. Persoonlijk ben ik van mening dat dergelijk gajes de rest van z’n leven opgesloten moet worden in een isoleercel.

  Ja, ik weet het, het zijn maar kansloze hangjongeren. Ja, ik weet het, die hebben teveel geld, teveel vrije tijd, een chronisch gebrek aan zinvolle dagbesteding (stel je voor zeg, ze zouden eens gaan werken!) en worden niet gehinderd door enig normbesef. Ja, ik weet het, dat tuig denkt dat Internet van hen is, dat ze per definitie altijd gelijk hebben en dat ze alles maar mogen zeggen.

  Helaas voor de kansloze hangjongeren, Internet is niet van hen, ze hebben bij lange na niet altijd gelijk, en ze mogen zeer zeker ook niet zomaar alles zeggen. Misschien dat jij het prima vindt om dagen achtereen beledigd en bedreigd te worden door een meute kansloze hangjongeren, al dan niet onder invloed van drank en drugs, maar aan mijn geduld komt een eind. Ook het tuig der samenleving moet maar eens leren dat er grenzen zijn.

  Zucht. Waar zijn de heropvoedingskampen nu de maatschappij ze nodig heeft?

 5. Richard says:

  Aan JvB!!
  Hoezo kansloze hangjongeren die aan de drank en drugs zijn?? Wie ben jij om zo over iemand te oordelen zonder dat je ze kent?? Over jou zijn voldoende verhalen te vinden op het net en verdomd weing positiefs. Er werden op twitter wel opmerkingen gemaakt tegen je maar degene die op z’n zachts gezegd grof werd was jij wel!!! Met doodsbedreigingen en grove scheldwoorden zoals “nazi-hoer” en kinderverkrachter. Dus let gewoon een beetje op je woorden de volgende keer!!!

  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Respondent is vermoedelijk een van de kansloze hangjongeren in quaestie. En hij heeft het stukje niet begrepen. EINDE NOOT *

 6. […] Wij zouden denken dat je juist een klant die zo gefrustreerd is dat hij begint te dreigen niet nog verder op de kast moet jagen. Wij denken dat ook omdat een tevreden klant het misschien aan vijf mensen verder vertelt, maar een ontevreden klant al gauw aan enkele tientallen. Dat zijn dan enkele tientallen mensen die je nooit als klant zult kunnen begroeten, enkel en alleen omdat je het leuk vond om iedereen te vertellen dat je expres niet terug ging bellen. Hoe slim ben je dan? […]

 7. @Richard: Merkwaardig dat je mij verwijt dat ik oordeel over iemand die ik niet ken. Immers, wat doe je zelf? Precies: je oordeelt over mij terwijl je mij niet kent…

  Overigens is het een feit van algemene bekendheid dat drank- en drugsgebruik onder jongeren veel voorkomt. Ga in het weekend maar eens in uitgaansgelegenheden kijken (zoals bijvoorbeeld in Eindhoven op Stratumseind) en op elke dag van de week in coffeeshops, en kijk welke leeftijdsgroep je daar aantreft.

  Toch wel triest dat Richard kennelijk vindt dat een opmerking als ‘ze moeten je gewoon neersteken’ niet grof is en men zich dergelijke uitlatingen maar moet laten welgevallen.

 8. Scrummie says:

  Nog meer bewijs dat JvBaardwijk samenspant met Opinieleiders.nl. Wat een zwak weblog is het toch. Net zo zwak als Jeroen.

 9. […] ons ook niet iemand die wij zouden willen kennen, die Ben Wedel. En hij heeft vast ‘Jongelieden, past op met Twitter‘ van uw en onze captain niet gelezen. Of niet […]

 10. Richard says:

  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Respondent is vermoedelijk een van de kansloze hangjongeren in quaestie. En hij heeft het stukje niet begrepen. EINDE NOOT *
  ?????? Ik zie het al. Captain is vriendje van Jeroen dus??

  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Nog zo’n kansloze hangjongere. Waar halen ze die idioten toch steeds vandaan? EINDE NOOT *

 11. […] De hiernaast afgebeelde jongeling is Danny Jasper uit Vroomshoop, alias @Scrummie alias Domme Danny. Dommy Danny is fan van Yvonne van Hertum en behoort, zoals de meeste aanhangers van mevrouw Van Hertum, tot de groep der kansloze hangjongeren. Domme Danny is op dit weblog nog niet eerder ter sprake gekomen, Domme Danny heeft het echter wel voor elkaar gekregen dat men op Opinieleiders.nl aandacht aan Domme Danny heeft besteed, eerst hier en vervolgens in deze wijze les. […]

 12. […] ‘Jongelieden, past op met Twitter‘ en ‘Bent u ook een sukkel? Ga slowchatten per Twitter‘ kwam een twitteraar voor […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties