Democratie in Libië? Wij dachten van niet

Bij ‘En ineens moest ik weer aan de woorden van mijn vader denken…‘ heeft uw captain de volgende reactie achtergelaten:

Democratisch? Libië? Niet om het een of ander, maar de opstandelingen zijn voornamelijk islamitische fundamentalisten. Dat laat zich niet rijmen met democratie. Als er in Libië iets verandert, is dat dus hooguit de signatuur van de dictatuur.

Wij vinden het erg spijtig dat de ‘internationale gemeenschap’ nu besloten heeft de fundamentalistische gekken te gaan steunen in hun strijd tegen de gekken die tot nog toe aan de macht geweest zijn in Libië. Zonde van iedereen zijn tijd en zijn geld. En als de islamieten in Libië elkaar overhoopschieten, is dat toch mooi meegenomen?

De Dagelijkse Standaard weet overigens te melden dat er een enorme hoeveelheid Libische vluchtelingen naar Europa gaat komen en vraagt zich af hoe die gestopt gaat worden:

De vraag is echter wel wat de Mediterraanse landen aan Europese zijde nu gaan doen om de vreemdelingeninflux te beperken; zonder medewerking van Afrikaanse kant wordt dat knap lastig. Ik vermoed dus ook dat het laatste woord hierover nog niet gevallen is.

Misschien kunnen die straaljagers die nu boven Libië de no-fly zone proberen te handhaven af en toe een rondje over de Middellandse Zee en de Mediterrane stranden aan Europese zijde maken en daar wat salvo’s loslaten. Of zouden die Libische vluchtelingen welkom zijn in Europa? Laat ze dan maar gewoon aan land gaan.

20-03-2011 15.27 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Aardrijkskunde, Godsdienstwaanzin, Reacties

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties