Domme mensen lachen meer

In ‘Jongelieden, past op met Twitter‘ en ‘Bent u ook een sukkel? Ga slowchatten per Twitter‘ kwam een twitteraar voor die zichzelf Scrummie noemde. Over hem zeiden we onder meer:

Wel hebben wij ons afgevraagd waarom hij dat stukje weg zou kunnen willen hebben en wij denken dat dat zou kunnen zijn omdat hij er zelf niet zo leuk uitspringt. Neen. Dat is nu heel spijtig, maar daar had hij dan eerder aan moeten denken.

Twitteraar Scrummie heeft ons ook wat dat betreft kennelijk niet begrepen, want nu er elders een stukje is verschenen waar hij bepaaldelijk nog minder leuk uitspringt (‘Domme Danny‘) moet Scrummie daar om lachen, naar eigen twitteren:

Hahahaha: http://t.co/g5Fs0hr wat een eer!

(En die skakel verwijst naar ‘Domme Danny’, zoals u ongetwijfeld al geraden had). Wij vragen ons wel eens af of er al eens iemand gepromoveerd is op de relatie tussen intelligentie en gevoel voor humor. Dat vragen wij ons dan niet voldoende af om even te gaan koekelen, doch dit terzijde. Volgens ons is er een stevige correlatie tussen domheid en heel veel lachen, maar ook de relatie tussen lachen en gevoel voor humor verdient onderzoek.

Om iets leuks lachen kunnen we allemaal wel, maar hebben we dan ook gevoel voor humor? Lachen als er niets te lachen valt komt meer voor bij domme mensen. Lachen die meer omdat ze minder begrijpen dus alles raar vinden en alles wat raar is voor grappig aanzien? In dat geval zou je verwachten dat Monty Python zeer populair zou zijn bij domme mensen, en, alle flauwe grappen over studenten even daargelaten, voor zover wij weten is dat niet het geval.

Maar goed, Scrummie dus. Hij lacht wat af, die Scrummie:

Oooh vanavond weer lekker lachen met Oh Oh Tirol! Jaaaaa toch.. Samen met skattie..

31-03-2011 13.32 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Loggers gelogd, Televisie, Twitter, Wetenschap

Er zijn 2 reacties op “Domme mensen lachen meer”

  1. Scrummie says:

    Voor jullie:

    Hahahahahahaha! :)

    * NOOT VAN UW CAPTAIN: Q.E.D. EINDE NOOT *

  2. […] ‘Domme mensen lachen meer‘, schreven wij gisteren. Wij zeiden daarin onder meer: “Volgens ons is er een stevige correlatie tussen domheid en heel veel lachen, maar ook de relatie tussen lachen en gevoel voor humor verdient onderzoek.“ […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties