Domme mensen moeten geen grappen maken

Domme mensen lachen meer‘, schreven wij gisteren. Wij zeiden daarin onder meer:

Volgens ons is er een stevige correlatie tussen domheid en heel veel lachen, maar ook de relatie tussen lachen en gevoel voor humor verdient onderzoek.

De relatie tussen domheid en gevoel voor humor hebben wij buiten beschouwing gelaten en daar gaan we het nu even over hebben. Met name over wat er gebeurt als mensen zonder gevoel voor humor grappen gaan maken. Niet geheel toevallig kunnen wij een voorbeeld geven dat wij te danken hebben aan een twitteraar die zichzelf Scrummie noemt.

Zoals u misschien weet heeft deze Scrummie ruzie gezocht en gevonden met de ons overigens onbekende Jeroen van Baardwijk en misschien is het daarom dat hij het kennelijk leuk vond het volgende bericht te twitteren:

Oke mensen, tijd om jullie de waarheid te vertellen. Ik en @HelpJeroen zijn 1 en dezelfde persoon. Het spijt me dat ik jullie voor de gek

En:

heb gehouden, maar het liep een beetje uit de hand, als 1 april grap. Vandaag mijn bekentenis nu al. Ik en @HelpJeroen zijn dus 1 persoon.

Nounounou, is me dat lachen. We komen niet meer bij. Domme Scrummie wel. Al vrij snel vond hij zijn eigen grap niet meer zo sterk en dus twitterde hij, nog voordat iemand er ingestonken zou kunnen zijn:

Mijn vorige tweet was een 1 april grap trouwens. Ik ben niet @HelpJeroen.

Zo te zien is Scrummie dus zo dom dat hij echt denkt dat zijn domme ‘grap’ niet zo doorzichtig is als de lenzen van de Hubble telescoop (of de Hubbletelescoop, zoals sommige mensen zeggen). Om dat soort sukkels tegen zichzelf in bescherming te nemen zou er een verbod moeten bestaan op het maken van grappen door mensen met een IQ lager dan dat van een hobbelpaard (dat we dus een soort van woordgrapje maken, door Hubble telescoop en hobbelpaard zo dicht bij elkaar te plaatsen. Hahahahahaha (waaruit dus meteen blijkt dat ook de grappen van mensen die slim genoeg zijn om ze te mogen maken niet allemaal even sterk zijn, doch dit terzijde)).

Zelf maken wij al jaren geen 1aprilgrappen meer, doordat wij ooit een dermate sterke gemaakt hebben dat we daar nog steeds niet overheen denken te kunnen komen, maar dat is een ander verhaal. Over andere verhalen gesproken: wij zouden graag nog eens dat verhaal over die 1aprilgrap met de neef van Tsjaikovskij (niet te verwarren met de debiele Engelse neef van Lange Frans, doch dit terzijde) herlezen. Toen wij wilden controleren of dat verhaal op deze webzijde al eens ter sprake was geweest, kwamen wij tot de ontdekking dat het inmiddels op internet te lezen valt, maar helaas alleen voor abonnees van de NRC en dat zijn wij niet. Nou ja, jammer dan.

1-04-2011 15.53 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Juridisch, Kranten, Moppen, Twitter, Woordspelingen

Er zijn 5 reacties op “Domme mensen moeten geen grappen maken”

 1. Scrummie says:

  Hahahahahaha, ik ga helemaal krom hier! :D

  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Q.E.D. EINDE NOOT *

 2. […] de Pedofiele Domme Blogger bij deze geadviseerd de artikelen “Domme mensen lachen meer” en “Domme mensen moeten geen grappen maken“ eens door te […]

 3. […] zal wel als een grapje bedoeld zijn. Maar u weet: domme mensen moeten geen grappen maken. “Wel weet ik dat hij op staande voet ontslagen is op een lagere school en dat zet me dan […]

 4. scrummie says:

  Zielige mensen,

  Bij deze wil ik er op attenderen dat de hubble telescoop niet ontwikkeld is met doorzichtige lenzen maar dat het licht versterkings principe berust op concentrische spiegels die het licht naar een punt concentreren. Bedankt voor uw aandacht en geniet van uw middelmatig bestaan.

  Krijg kanker

 5. […] debiele Engelse neef van Lange Frans komt heel kort terug in ‘Domme mensen moeten geen grappen maken‘: “Over andere verhalen gesproken: wij zouden graag nog eens dat verhaal over die […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2019 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.18 RSS-feed/RSS-feed reacties